Úvodní foto

06.01.2014

Ostatní

Autor:

Tomáš Mutinský

V Turecku s Krasnodarem

Bohemka zná již svého prvního soupeře, se kterým se utká na herním soustředění.

Po několika letech odletí během zimní přípravy Bohemka na zahraniční soustředění, kde se bude připravovat na jarní část Gambrinus ligy. V rámci tohoto soustředění odehrají Klokani tři zápasy s kvalitními týmy. Prvním z potvrzených je ruský celek FK Kubáň Krasnodar, účastník nejvyšší ruské soutěže. Ostatní dva duely jsou zatím v jednání.

V současné době se tým nachází v poklidném středu tabulky s 24 body na deváté příčce. V loňské sezoně se umístil na čtvrtém místě zaručující účast v Evropské lize, kde se v předkolech dostal přes skotský Motherwell (2:0, 1:0) a holandský Feyenoord (1:0, 2:1) až do základní skupiny. Právě ve skupině A poté narazil na Valencii (0:2, 1:1), Swansea (1:1, 1:1) a St. Gallen (0:2, 4:0) a do posledního kola bojoval o postup do jarních vyřazovacích bojů. Remíza ve Španělsku pro Krasnodar znamenala ovšem pouze nepostupovou třetí příčku.

Jeden z nejvěhlasnějších útočníků místního klubu před nedávnem oznámil odchod, Djibril Cissé se totiž upsal francouzské Bastii. Dalšími výraznými hráči Krasnodaru jsou Senegalec Ibrahima Baldé, Rumun Gheorghe Bucur a Bulhar Ivelin Popov o kterého se zajímají anglické týmy Aston Villa a West Bromwich. Jasnou brankářskou jedničkou je Rus Aleksandr Belenov.

Kubáň hraje společně s týmem FK Krasnodar, taktéž účastníkem nejvyšší ruské soutěže, na stadionu pro 32 tisíc diváků. Klub vyznává zeleno žlutou kombinaci barev a byl založen roku 1928. V minulosti za tým hrával i bývalý bohemácký hráč Jan Rezek. Současným trenérem je Igor Osinkin.