Köstl: Šancí jsme si vytvořili skutečně hodně

Obránce Daniel Köstl hodnotí zápas v Mladé Boleslavi.

Köstl: Šancí jsme si vytvořili skutečně hodně

Poslední utkání sezony komentuje obránce Daniel Köstl. Litoval nejen obdržených branek, ale také zahozených šancí. Zároveň zhodnotil celý ročník z týmového i osobního pohledu.

Vytěžila dnes Mladá Boleslav z minima maximum?
Asi ano. Takto jsme si závěrečný zápas určitě nepředstavovali. Celou sezonu jsme se prezentovali mimo jiné i tím, že jsme moc gólů nedostávali. Teď během dvou posledních zápasů darujeme Spartě i Boleslavi branky ze standardních situací. Udělali jsme chyby, které se ale zkrátka stávat nesmějí.

Završila první branka Mladé Boleslavi naši slabší čtvrthodinku? Vypadalo to, že nám moc "nešly nohy...
Domácí hráči se docela dobře pohybovali nahoře a přečíslovali nás. Nějakou chvilku nám trvalo, než jsme se s tím vypořádali. Poté jsme si vytvářeli příležitosti a chytli tempo hry. Už v první půli jsme mohli minimálně jeden gól dát, neboť šancí jsme měli opravdu dost. Početně stejně příležitostí bylo na naší straně i po přestávce. Bohužel jsme nevyužili téměř žádné.

Druhý gól padl po standardní situaci ze strany hřiště. Kde se stala chyba při bránění?
Musíme si tu situaci společně vyhodnotit. Teď nevím, zda jsme udělali individuální chybu, nebo byli ve špatném postavení. Takové góly už znovu dostávat nemůžeme, protože jsou ohromně laciné. Dáváme tím soupeři dárky, na které musíme reagovat.

Mladá Boleslav - Bohemians 3:1 (1:0)
Mladá Boleslav - Bohemians 3:1 (1:0)
Středočeši se potýkali během celého ročníku s problémy v defenzivě. Počítali jste s tím, že šance budou přicházet?
Do ofenzivy se zapojovali ve velkém počtu, ale v obraně se pro nás otevírala okénka, kterých jsme využívali. Předvedli jsme několik hezkých akcí, ale neproměnili je v gól. Bez něj se prostě vyhrát nedá.

Nakonec sezonu končíme na desátém místě...
Každý z týmu by si rozhodně přál být ještě výš. První polovina tabulky by byla rozhodně lepší, ale desáté místo je také střed. Víme o našich rezervách. Pokud nebudeme dostávat góly, dělat hloupé chyby, ale naopak budeme dávat víc gólů, tak můžeme v příštím ročníku být ještě na lepších pozicích.

Jak vidíš uplynulou sezonu z tvého osobního pohledu? Byla pro tebe úspěšnější?
S některými zraněními jsem se potýkal. Bohužel šlo většinou o taková, která člověk sám neovlivní a nemůže za ně. K fotbalu zkrátka a dobře patří. Celkem slušně jsem se ovšem s nimi vyrovnal. Myslím si, že jsem nakonec podával vcelku slušné výkony a pomohl klukům k nějakým lepším výsledkům.