Vršovické derby se hraje už v neděli večer

Klokani se ve svém svatostánku utkají s největším rivalem.

Vršovické derby se hraje už v neděli večer

Dvě výhry, v tabulce skok o pět míst nahoru a sedm vstřelených branek. Bohemka se díky úspěchům v posledních dvou zápasech vyšvihla do prostřední skupiny a srovnala i vlastní skóre. Nyní má před sebou velkou výzvu, jíž je tradiční Vršovické derby. Slavia v letošní sezoně ztratila body jednou, a to v Karviné, kde remizovala (3:3). Naposledy zvládla domácí duel se Slováckem (2:1). Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského mají ještě jedno utkání k dobru, protože bylo odloženo utkání s Olomoucí. Prozatím jsou tak v tabulce FORTUNA:LIGY na třetí pozici.

V létě dorazilo do kabiny Slavie několik zvučných posil. Největší ohlasy zaznamenal příchod Srdjana Plavšiče, který přišel přímo od největšího rivala, pražské Sparty. Zpět do tuzemské nejvyšší soutěže se vrátil Michael Krmenčík, když zamířil do Edenu. Dalším novým hráčem Slavie s plzeňskou minulostí je Ubong Moses Ekpai. Defenzivu vyztužil švédský obránce Aiham Ousou a post brankáře poté Aleš Mandous. Zatím minimum příležitostí dostala další letní akvizice, a to dánský záložník Mads Madsen. Střelecké kvality pěti brankami prokázal forvard Ivan Schranz, který přestoupil z Jablonce.

Bohemians - Slavia 0:0
Bohemians - Slavia 0:0
Po čtvrtečním pohárovém zápase Slavie trenérský tým Klokanů očekává změny v sestavě soupeře, což připomněl i asistent trenéra Erich Brabec: "Vpadla jim do toho zranění. Na dvou až třech místech asi budeme mít u Slavie otazníky. Ovšem jinak si myslím, že tu sestavu soupeře odhadneme správně. Už v tom čtvrtečním zápase nechali trenéři některé hráče odpočívat. Právě ti nastoupí v neděli proti nám."

Ten předpokládá, že v Ďolíčku se bude rozhodně na co dívat: "Očekávám skvělý zápas. Slavia prokazuje svoji kvalitu. Nemyslím si, že by tomu utkání nějak přizpůsobovala taktiku. U nás cítím z hráčů menší napětí. Jedná se o derby a bude se hrát před zaplněnými ochozy."

Slavia se potýká s trablemi při skládání defenzivy. V pohárovém utkání na pozici stopera nastoupil Ousou: "Byl jsem na něj zvědavý. Ve druhém poločase toho čtvrtečního duelu to měl trochu ulehčené, protože už nebyl tolik pod tlakem. V první půli totiž s Kačarabou měli několik situací, kdy byli dva na dva a hráči Unionu na ně tlačili. Ousou to ale ustál a v této situaci, kdy Slavia má trable skládáním obranné řady, je rozhodně dobrou alternativou za své indisponované spoluhráče."

Na dvě vítězství budou chtít Bohemians v neděli navázat: "Máme za sebou dvě vítězství. Utkání ve Zlíně jsme zvládli i po herní stránce. Budeme na ten výkon samozřejmě chtít navázat, abychom Slavii minimálně potrápili. Rozhodně by bylo skvělé, kdyby se nám povedlo přerušit tu jejich dlouhou sérii, kdy neprohráli. Jedna z posledních porážek byla právě u nás."

Vršovické derby se hraje v Ďolíčku od nedělní 19. hodiny. Jako hlavní rozhodčí byl delegován Ondřej Berka. Asistovat mu budou Jan Paták s Michalem Vlčkem. Před utkáním si můžete zakoupit nové vydání klubového magazínu Klokan. V něm naleznete velký rozhovor, ale i jiné zajímavosti, a to i přímo z kabiny Bohemians. Hlavním partnerem utkání je GAPP System, spol. s r. o.

Bohemians - Slavia 0:0
Bohemians - Slavia 0:0
Brány stadionu se otevřou hodinu a půl před výkopem, což je v 17:30. K dispozici jsou ještě vstupenky do sektoru B. Pokud se nevyprodají v online předprodeji, bude možné si je zakoupit přímo na pokladnách u vstupu do kotle Bohemians. Nutné je ale předložit členskou kartičku (DFB či oficiálního fanklubu) nebo permanentku. Nakoupit na jednu kartičku lze až čtyři vstupenky. Nákup můžete učinit kliknutím na odkaz níže.

>>> VSTUPENKY <<<

Pro vstup na stadion je současně potřeba prokázat bezinfekčnost. Narozdíl od posledního domácího utkání s Teplicemi došlo k mírným změnám. Prokázat bezinfekčnost lze tedy těmito způsoby:

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování PCR testu s negativním výsledkem ne starším než 7 dní.

• Potvrzením od certifikované laboratoře či zdravotnického zařízení o absolvování rychlého antigenního testu (RAT) s negativním výsledkem ne starším než 72 hodin.

• Dokladem od certifikované laboratoře či zdravotnického centra o prodělání nemoci COVID-19 v předchozích 180 dnech, pokud již uplynula doba povinné izolace

• Národním certifikátem o provedené vakcinaci očkování, přičemž uplynulo nejméně 14 dní od dokončeného očkovacího schématu

• Osoba podstoupila ve škole nebo školském zařízení nejdéle před 72 hodinami rychlý antigenní test s negativním výsledkem určený pro samotestování. Dokládá se čestným prohlášením zákonného zástupce nebo potvrzením školy