Série ve Vítkovicích pokračuje

Rychlý gól Chramosty na body proti Ostravě bohužel nestačil.

Série ve Vítkovicích pokračuje

Do ligové základní jedenáctky se proti Ostravě vrátil brankář Bačkovský. V obranné řadě byl poté zpět Bederka, když nahradil Fulneka. Místo levého halfbeka zaujal Vondra.

Už v samém úvodu se po centru Vondry tlačil na přední tyči do zakončení Květ, ale zakončil vedle branky Ostravy. Na opačné straně střílel Tetour, avšak branku Bohemians minul. O slovo se přihlásil středopolař Květ. Za šestnáctkou si nachystal balon ke střelu, kterou ale obrana Baníku zablokovala.

Ostrava - Bohemians
Ostrava - Bohemians
Úder Klokanů ovšem přišel záhy. Na jemný centr z rohu velkého vápna si počkal Chramosta, zpracoval si ho hned na levačku a tvrdou ránou k bližší tyči zařídil rychlé vedení.

Vzápětí se mohli radovat i domácí. Na zadní tyči byl volný Kuzmanovič, ale střílel mimo tři tyče. Podobně dopadl později Almási, když hlavičkoval nad branku po centru Tetoura. Naopak udeřit mohli Klokani, kteří do zápasu nastoupili v černé variantě dresů. Po rohovém kopu si míč našel střelec Chramosta, ovšem vychytal ho fantasticky domácí brankář Laštůvka. Tentýž hráč Bohemky měl i třetí šanci. Po centru Keity jeho střelu Laštůvka jen zpomalil a zachránil ho vracející se Lischka, když míč vykopl před brankovou čárou do bezpečí.

Festival velkých příležitostí pokračoval. Z pravé strany uháněl vstříc brance Hronek, v šestnáctce se rozhodl pro individuální zakončení, ale ránu k bližší tyči skvělým zákrokem Laštůvka zastavil. Skvělý první poločas v podání Bohemians ale měl hořký konec. Jen pár minut před jeho koncem totiž Budínský střelou k levé tyči srovnal stav zápasu. Remízový stav do kabin ještě zachránil brankář Bačkovský, když famózně vytáhl střelu Almásiho.

Ostrava - Bohemians
Ostrava - Bohemians
Zkraje druhého poločasu ale domácí obrat dokonali. V závaru před brankou se zorientoval Kuzmanovič a přesnou dorážkou posunul do vedení Baník.

Záhy se Klokanům naskytla velká šance na vyrovnání. Po chybě Laštůvky pálil Bederka, ovšem z úhlu trefil pouze tyč. Baník pak trestal. Na centr od rohového praporku si naskočil střídající Pokorný a hlavou na vzdálenější tyč pojistil vedení Ostravy. To ještě navíc zvýšil na začátku poslední dvacetiminutovky Almási. Z Vítkovic tak Klokani odjeli bez bodového zisku.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Hrálo se v krásné fotbalové atmosféře. Bohužel pro nás ovšem skončil špatně. Znovu jsme měli slušný vstup do utkání, dali vedoucí branku. Soupeř ale opět utkání otočil a končíme ve výsledku tak, jak zápas dopadl. My mohli v první půli vedení navýšit, ale neproměnili jsme několik šancí. To je asi rozhodující fakt, proč neodjíždíme s nějakými body."