Jindřišek: Musíme zvednout hlavy

Zápas v Plzni zhodnotil Josef Jindřišek.

Jindřišek: Musíme zvednout hlavy

Porážku na západě Čech okomentoval kapitán Josef Jindřišek. Zkušený defenzivní univerzál mluvil nejen o jeho zařazení na post stopera, ale i rozhodujících faktorech zápasu.

Co se k takovému zápasu dá vůbec říct?
Musíme dát hlavy nahoru a ve středu podat úplně jiný výkon. Tenhle zápas je zkrátka povinností odčinit a ukázat, že k tomu schopnosti a síly máme. Středeční duel s Karvinou prostě musíme doma zvládnout.

Mezi první a druhým gólem jsme defacto drželi míč jen my a Plzeň se ani nedostala ke slovu...
Rozhodla jejich kvalita. Plzeň své situace před brankou vyřešila dobře a dala z nich góly. Ukázali, že co se týče kvality v zakončení, tak jsou někde jinde. My mohli v prvním poločase rovněž nějakou branku vstřelit. Někdy jsme špatně odcentrovali, v jiném případě zase nebyli v prostoru, kam míč přilétl. Zkrátka koncovka rozhodla.

Nastoupil jsi ve čtyřobráncovém systému na pozici stopera. Musel ses nějak mimořádně připravovat?
Vyloženě speciálně ani ne. Trenér mi řekl v pátek, že možná budu hrát stopera. Já už na té pozici párkrát nastoupil. Zároveň už mám něco odehráno, takže si myslím, že člověk už tak nějak ví, kde se pohybovat a co musí splnit. Já jsem současně i takový univerzál, tudíž bych takovou pozici měl zvládnout. Nakonec máme ovšem ze zápasu nula bodů. Musíme zvednout hlavy a tenhle dojem napravit.

Plzeň - Bohemians 6:0 (3:0)
Plzeň - Bohemians 6:0 (3:0)
Stojí za vysokou výhrou Plzně hlavně její kvalita v zakončení? nebo se nám třeba ani nedařilo plnit taktický plán?
Nechtěli jsme hrát na remízu. Do každého zápasu jdeme s cílem, že ho chceme vyhrát. Plzeň má samozřejmě velkou kvalitu, což i potvrdila. Sice jsme drželi míč, avšak maximálně po hranici šestnáctky. V tom prostoru jsme ho někdy ztratili, jindy byli nepřesní.

Jaký je teď nejlepší recept, abychom porážku vyhnali z hlav a nesužovala nás do dalších zápasů?
Musíme si o chybách říct a ukázat si je. Každý hráč ví, zda udělal něco špatně. Příště už se jich musíme vyvarovat. Věřím, že středeční utkání s Karvinou zvládneme a vyhrajeme.