Bohemka doma znovu zvítězila

Klokani znovu v Ďolíčku třikrát skórovali, tentokrát se trefili Puškáč, Köstl a Necid.

Bohemka doma znovu zvítězila

Proti Karviné obsadil místo v brance Le Giang. Do stoperské trojice se posunul Dostál a pozice halfbeků zaujali Fulnek a Kovařík. Aktivněji vstoupila do utkání Bohemka, ale úvodní závar hosté přežili. To samé platilo i při střele Levina po rohovém kopu, kterou nepustila na brankáře Bolka defenzivní linie. Karviná si první střelu připsala po deseti minutách duelu, ale Qoseho ránu skryl v rukavicích Le Giang. V ofenzivě se záhy znovu ukázali Bohemians. Z pravé strany odcentroval Fulnek, ale Kovařík na zadní tyči hlavičkoval nad branku. Na opačné straně hřiště po přistrčení od Qoseho střílel Mangabeira sice tvrdě, ovšem vysoko přestřelil. Úvodní dvacetiminutovku zakončila standardní situace Karviné od střídačky Bohemians. Záložník Nešický centrem našel Šindeláře, ale vytáhlý stoper hlavičkoval v těžké pozici z hranice šestnáctky mimo tři tyče.

Bohemians - Karviná
Bohemians - Karviná
Poté ale znovu úřadovala Bohemka. Nejprve Hronek na zadní tyči přesným centrem našel Puškáče, jeho střelu Bolek neudržel, útočník Bohemky ovšem dorazil balon do sítě a Klokani vedli. Vzápětí znovu před brankou Karviné vznikl závar, na hranici velkého vápna se k míči dostal Köstl, jenž chladnokrevnou střelou k levé tyči okamžitě zvýšil náskok. Vedení Bohemky mohlo brzy narůst o další gól. Levin si krásně narazil v šestnáctce míč, přihrál Květovi, který se obtáčel kolem protihráče a vystřelil, ovšem střelu srazila defenziva Karviné na roh.

Hosté ale měli blízko ke snížení. Přes hradbu těl se prodrali Čmelík s Durosinmim, který už byl sám před Le Giangem, ovšem napálil pouze břevno branky Klokanů. Z řad hostujících hráčů byl aktivní Čmelík, jenž měl na svědomí i další střelu. Krátce před poločasovou pauzou se prosmýkl do šestnáctky, ale branku nakonec výrazněji neohrozil a ani Durosinmi na zadní tyči na balon nedosáhl. Naopak třetí ke třetímu gólu měl blízko Puškáč, avšak po centru Hronka hlavičkoval o kousek nad břevno Bolkovy branky.

Bohemians - Karviná
Bohemians - Karviná
Vstup do druhého poločasu se lépe vyvedl Karviné, která po pár minutách měla k dispozici přímý kop zpoza šestnáctky. Technickou ránu Qoseho ovšem vyrazil u své prav tyče Le Giang a Šehič z dorážky zakončil mimo branku. Klokani chtěli přidat uklidňující třetí gól, ale ve finální fázi se jim nevedlo. Do střelecké pozice se naopak dostal Sinjavskij, jenže nejprve hlavičkoval nad branku a ve druhém případě branku Le Gianga vůbec netrefil. Na druhé straně běžel sám Hronek, ale trefil pravou tyč a asistent na pomezí navíc odmával ofsajdové postavení střílejícího hráče.

Zelenobílí se nakonec přeci jen dočkali. Levin výborně získal míč, přihrál Chramostovi, jenž ho z prvního doteku prostrčil na Necida, který se vyhnul svému strážci, obešel brankáře Bolka a neomylně zavěsil pod břevno. Klokani neinkasovali ani v závěru a v dohrávaném utkání Karvinou porazili.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Pro nás bylo utkání důležité ze dvou hledisek. Jednak z postavení obou týmů v tabulce. Potřebovali jsme Karvinou porazit, abychom ji odskočili. Druhá věc je, že jsme se potřebovali rehabilitovat za vysokou prohru v Plzni. Vítězství 3:0 vypadá jednoduše. Je nutné říct, že nám hodně pomohly slepené branky v prvním poločase. Náš výkon nepatřil k nejlepším, ale trochu nám pomohlo štěstí."