Domácí vítězná série skončila

Obě branky Jablonce padly už v prvním poločase.

Domácí vítězná série skončila

Proti Jablonci nastoupil ve stoperském triu Nový, který nahradil indisponovaného Dostála. Do stého ligového zápasu naskočil záložník Roman Květ. První střelu si připsal hostující Jablonec. Z pravé strany si na střed navedl míč Holík, ale prudkou ránu k pravé tyči lapil Le Giang. Ten zvládl o chvilku později skrýt v náruči i nebezpečný centr z pravé strany.

V další situaci byl už brankář Bohemky krátký. Od hlavní tribuny přihrál pod sebe Malínský, na hranici velkého vápna se do míče opřel Čvančara a přesnou střelou k bližší tyči zařídil Jablonci rychlé vedení.

Bohemians - Jablonec
Bohemians - Jablonec
Hra se odehrávala především mezi šestnáctkami a oba brankáři většinu prvního poločasu nemuseli řešit nějakou složitou situaci. Až před poločasem se v šestnáctce Bohemians odrazil míč po skrumáži, ale Le Giang vyběhl včas a sebral ho před Pilařem. Do kabin se nakonec šlo za dvoubrankového vedení Jablonce, když se v samém závěru druhé půle prosadil Houska.

Hned zkraje druhé půle měli Klokani k dispozici rohový kop, po němž se k balonu dostal Jindřišek a střelou o levou tyč skóroval. Situaci ale hlavní sudí ještě přezkoumával u monitoru a branku neuznal kvůli hře rukou. Klokani ale nadále hledali cestu ke gólu. Daleko k němu neměli po prudké přihrávce Hronka, ovšem míč prolétl až do zámezí.

Po hodině hry podstoupil Bartek souboj s Malínským, který hráče Bohemky fauloval. Sudí jeho zákrok ocenil žlutou kartou, a protože byla v zápase druhá, dohrávali Klokani zápas v početní převaze. Jen o čtyři minuty později viděl červenou kartu také Pilař.

Bohemians - Jablonec
Bohemians - Jablonec
Klokanům běžel čas a zahrozili po rohovém kopu, když se zpoza šestnáctky opřel do balonu Květ, ovšem branku Jablonce minul. Další velká šance Klokanů nastala znovu po rohovém kopu. Z hranice velkého vápna pálil Bartek a ránu ještě tečoval střídající Necid, ovšem míč se odrazil jen do tyče branky a balon pak odkopnul obránce Jablonce.

Zelenobílí se přeci jen snížení dočkali, když se po centru Nového pět minut před koncem trefil Hronek. Druhou radost ale bohužel Klokani nezažili a doma s Jabloncem prohráli.

Hodnocení trenéra Luďka Klusáčka: "Utkání bylo divoké. První poločas jsme odehráli hrozně špatně. Poté jsme během prvních pěti minut druhé půle udělali směrem dopředu víc, než za celou první půli. Jablonec i bez dvou vyloučených hráčů udržel vedení až do konce zápasu. V závěru se už ani moc nehrálo. Ačkoliv jsme dohrávali zápas se třemi útočníky, tak jsme si toho moc nevytvořili."