Soustředění zakončí Klokani zápasem s Partizanem

Bohemka se ve čtvrtek utká s předním týmem ze Srbska.

Soustředění zakončí Klokani zápasem s Partizanem

Letní soustředění Klokanů se chýlí ke svému konci. Ve čtvrtek odpoledne je čeká závěrečný přípravný duel na území Slovinska, a to proti srbskému Partizanu Bělehrad. Soupeř Bohemians obsadil v domácí soutěži čtvrté místo, k němuž dokráčel ve Skupině o titul. Pouhé čtyři body ho dělily od třetího a druhého místa. Tyto pozice zaručují postup do Evropské ligy, respektive Ligy mistrů. Absolutním vítězem srbské Super Ligy se stala Crvena Zvezda Bělehrad, a to s náskokem dvaadvaceti bodů na své nejbližší pronásledovatele.

Partizan zakončil minulý ročník s druhou nejlepší ofenzivou. Na ní měl lví podíl také nejlepší střelec celé soutěže. Kapverdský hroťák Ricardo Gomes vyhrál toto prvenství díky devatenácti gólům. Klokani se s ním ale nepotkají, neboť zamířil do katarského Al-Shamal SC. Na pátém místě v tabulce střelců se umístil Bibras Natcho s dvanácti brankami. Pětatřicetiletý Izraelec k tomu přidal i osm asistencí. Brankářskou jedničkou Partizanu je dvaadvacetiletý Aleksandar Popović, jenž vychytal hned deset čistých kont. 

Utkání s Partizanem Bělehrad odehrají Bohemians od 16 hodin na stadionu v Ptuji, kde už se před týdnem utkali s maďarským Zalaegerszegi.