Puškáč: Soupeři jsme měli vnutit vlastní hru

Utkání s Českými Budějovicemi zhodnotil David Puškáč.

Puškáč: Soupeři jsme měli vnutit vlastní hru

Utkání vloženého šestého kola okomentoval střelec David Puškáč. Útočník Bohemky popisoval hlavně rozdíly mezi jednotlivými poločasy, ale i o hře soupeře a změně stran.

Tentokrát byl v našem podání horší první poločas, než druhý...
Poslední dobou s tím máme problémy. Jeden poločas je dobrý a druhý zase špatný. Nevím přesně, čím to je. Jestli nějakou euforií, energií, či třeba soupeř zjednoduší hru. U těch domácích zápasů mi přijde, že začneme poločas blbě a následně to doháníme. Příkladem toho je třeba zápas s Ostravou. Brzy jsme inkasovali, ale dokázali rychle srovnat a ještě v prvním dějství odskočit. Proti Českým Budějovicím byla první půle v našem podání slabá. Neběhalo nám to dle představ. Oni více nakopávali a hráli jednoduše. My se snažili držet míč, ale měli vcelku dost nepřesných přihrávek. Nedohráním některých akcí jsme jim nabídli, aby mohli hrát dlouhé míče za nás a dostávat se do dobrých příležitostí.

Před utkáním vyhráli Jihočeši jediné utkání právě v Ďolíčku proti Pardubicím, ale zároveň měli těžký los. Co jste od nich očekávali?
Na jejich výsledky jsem se díval. Bylo na nich vidět, že bodů nemají moc a nehráli nijak složitý fotbal. Nakopávali to za nás a sbírali druhé míče. Rozhodně byl tenhle soupeř k poražení. Přišlo mi, že jsme míč drželi víc a měli možnosti, kdy jsme si mohli nachystat akce lépe. V prvním poločase se nám to ale nedařilo. Po pauze už jsme mohli jenom získat, začali hrát dobře a byly z toho šance. Bohužel jsme je nedohráli do zdárného konce a dopadlo to tak, jak všichni viděli.

Na kotel jsme útočili až druhý poločas. Proč došlo k výměně stran?
Já ani nevím, proč se to otočilo. Jen jsem slyšel, že první půli začínáme jinak. Osobně si myslím, že na kotel nám to svědčí víc. Když útočíme na branku pod ním, fanoušci nám pomůžou, jsme s nimi ve varu a víc si věříme. Zároveň je soupeř pod větším tlakem.

Bohemians - České Budějovice
Bohemians - České Budějovice
Překvapilo Dynamo rozestavením se třemi stopery a jednoduchou hrou?
Viděli jsme je na videu, které nám ukázalo, že se prezentují tímto stylem hry. Výměna hráčů v sestavě asi neměla úplně nějaký vliv. Spíš šlo o naší organizaci a kvalitu. To bylo asi stěžejní. Do zápasu jsme šli v lepším rozpoložení my. Naopak soupeř sem jel možná s nějakou obavou a my mu měli vnutit svoji hru. Nepodařilo se nám navázat na její dobrou kvalitu. Až druhý poločas už vypadal celkem dobře.

Jakým tématem jsou pro vás domácí zápasy?
Abychom byli dlouhodobě úspěšní, tak musíme zápasy v domácím prostředí zvládat. Jsou pro nás nejdůležitější i kvůli našim fanouškům. Soustředíme se na ně. Klademe důraz na dobrý vstup do utkání a říkáme si všechny věci. Paradoxně nám to teď lépe vychází venku, než doma.