Bohemka potěšila diváky kanonádou

V závěrečném přípravném utkání nastříleli Klokani celkem šest branek.

Bohemka potěšila diváky kanonádou

Do utkání s Jihlavou vyrukovali Klokani v brance se Soukupem. Zajímavost přinesly sestavy obou týmů, když od úvodní minuty obě branky střežili hráči se shodným příjmením - Soukup. Proti Lukášovi z Ďolíčku byl jihlavský Pavel. Od zahajovacího hvizdu sudího Pechance hýřili svěřenci kouče Veselého aktivitou. Úvodní zakončení Křapky bylo ještě nepřesné, ale poté se už Bohemka radovala. Jánoš uprostřed hřiště vystihl úmysl Peška a přihrávkou na Prekopa zrychlil akci. Slovenský útočník rozehrál doleva na Kozáka, který mu pěkným obloučkem posadil míč na hlavu. Prekop si na zadní tyči jen povyskočil a přesnou hlavičkou poslal Bohemku do vedení.

Další šance se naskytla Matouškovi. Dostál zahrával rohový kop centrem na volného záložníka, který se do míče opřel z prvního doteku, ale jeho rána letěla kolem levé tyče do zámezí. Záhy se už diváci dočkali druhé branky se diváci dočkali po chvilce. Matoušek před vlastní střídačkou obral o míč Tonbula a namířil si to kupředu. Postupoval vstříc brance, aby mohl pod sebe nahrát Dostálovi. Zkušený zadák měl čas na střelu, čehož využil. Rozhodl se vypálit, proti ráně pod břevno nejistě zasáhl brankář Soukup, a tak skončil míč za čárou.

Bohemians - Jihlava
Bohemians - Jihlava
Hned po rozehrávce se připomněla také Jihlava. Krajní obránce Farka si převzal míč, aby s ním vyrazil kupředu. V šestnáctce ho zakřižoval Křapka, ale jihlavský obránce stihl ještě zakončit. Naštěstí přízemní střela se otřela o pravou tyč, od níž míč zamířil do zámezí.Po uplynutí úvodních třiceti minut zvedali fanoušci opět ruce nad hlavu. Dostál od sektoru hostí servíroval centr před branku. Na malé vápno si naběhl Köstl, jemuž nedělalo žádný problém umístit míč do sítě.

První půli tak vyhrála Bohemka o třídu.Do druhé půle nasadil trenér Veselý deset nových hráčů. Ze zahajovací jedenáctky vyběhl na hrací plochu pouze Křapka. Ten se mohl s “druhou partou” jen pár minut po hvizdu zase radovat. Kovaříkův pas podél postranní čáry nedokázal Vedral odvrátit, avšak hlavou pouze tečovat za sebe. To vystihl Hála, který se za míčem rozeběhl. Černovlasý záložník se vyhnul vybíhajícímu Soukupovi. Postupoval už na odkrytou branku, ve které jako brankář zaskakoval Farka. Klid dokázal zachovat Hála, když si počkal, aby následně střelou k levé tyči zapsal čtvrtý gól Bohemians.

Na ní mohli Bohemians brzy navázat. Do šestnáctky přiletěl centr od rohového praporku a snesl se ke Křapkovi. Stoper Bohemky zakončoval k pravé tyči, ale brankář Soukup dokázal těsně před brankovou čárou míč zastavit. Záhy zahrávali Klokani přímý kop z pětadvaceti metrů. Exekuce se ujal Hrubý, jehož přízemní projektil před Soukupem skočil, ale i tak dokázal střelu brankář Jihlavy vyrazit.

Bohemians - Jihlava
Bohemians - Jihlava
Popáté se radovala Bohemka zanedlouho. Hosté se snažili o rozehrávku od zadních řad. Lackovi sice seběhl Soukup mimo branku na přihrávku, ale jeho nabídku záložník z Vysočiny odmítl. Na šestnáctce ale podklouzl, míče se zmocnil Hrubý. Středopolař Bohemians si všiml odkryté branky a rychle poslal míč k pravé tyči, kde Soukup neměl šanci zasáhnout.Dvacet minut před koncem už mohli Klokani uštědřit Jihlavě kanára. Mužíkův centr ze strany proletěl středem šestnáctky až na zadní tyč ke Kovaříkovi. Ostřílený záložník pálil svou silnější levačkou, ovšem Soukup reflexivně dokázal střelu vyrazit.

Zelenobílí potěšili diváky přeci jen i šestým gólem. Hála postřehl Mužíkův náběh, a tak mu jemným obloučkem přes obránce nejen přihrál, ale také rovnou připravil střeleckou možnost. Toho se útočník Bohemky nezalekl a parádní ránou do šibenice zasadil Jihlavě šestý úder.