Klokani se z Bodo vrací s porážkou

Doma budou Klokani dohánět tříbrankovou ztrátu.

Klokani se z Bodo vrací s porážkou

Před zaplněnými ochozy Aspmyra stadionu nastoupili Klokani ve svých tradičních zelenobílých dresech. Kouč Jaroslav Veselý musel udělat změny v základní sestavě oproti té sobotní proti Pardubicím. Indisponovaného Jánoše nahradil uprostřed hřiště Hrubý. Předním operoval Hála, který nahradil od úvodního hvizd Kozáka.

V úvodních minutách drželi míč častěji domácí hráči, kteří hledali cestu před branku. Pevná defenziva Zelenobílých však odolávala. Klokani se dokázali ubránit i rychlému protiútoku. na jeho konci byl Pellegrino, který si chtěl dát míč na pravačku. Úmysl skvěle přečetl Hůlka a výborným obranným zákrokem míč domácímu křídelníkovi sebral. Jen o několik minut později. Fet po narážečce s Moumbagnou průnikovou přihrávkou vysunul Pellegriniho, naštěstí před ním včas zasáhl Křapka, když odvrátil hrozbu zakončení. Třetí akce křídelníka na levé straně sestavy Bodo už střelou skončila. Pellegrini s balonem postupoval do pokutového území a hledal místo na přední tyči. Brankář Reichl byl u ní včas a přízemní střelu lapil. 

Bodo - Bohemians
Bodo - Bohemians
Po třiceti minutách se v ofenzivě ukázali Klokani. Dlouhý pas za obrannou linii si našel Matoušek a pelášil vpřed. I když ho stíhal Bjoruft, tak rychlík ve službách Bohemians zakončil. Bohužel jeho střela letěla vysoko nad branku. Na druhé straně se ukázal mladý talent Gronbaek. Dvaadvacetiletý Dán si dal balon za šestnáctkou na pravou nohu. Překonat gólmana Reichla zkoušel obstřelem k pravé tyči, naštěstí míč o pár kroků branku minul. Právě tento mladý Dán byl středem pozornosti v následujících minutách. Jen o pár minut později totiž mohl uhánět ze strany na Reichla. Ve své druhé šanci zamířil křížem k levé tyči. Brankář Bohemians skvělým zákrokem levou nohou obří šanci zneškodnil.

V závěru prvního dějství se už domácí dočkali. Pravý bek Wembangomo si vzal míč na střed a postupoval s ním k pokutovému území. Balon pak dokázal prostrčit právě aktivnímu Gronbeakovi, jenž střelou o pravou tyč zařídil svému týmu těsné poločasové vedení.

Začátek druhé půle nabídl hned velkou šancí norského celku. Právě Gronbaek postupoval do šestnáctky s míčem a už se ocitl sám před Reichlem. Gólmana Zelenobílých však nepřekonal, protože ten skvěle zasáhl.

Vzápětí však uháněl Soru po levé straně Bohemky. Včas přihrál zpětně Pellegrinimu a zkušený střelec zvýšil vedení Bodo/Glimt. 

Náskok mohl být vzápětí tříbrankový, když se hnal kupředu právě Pellegrino. Na Reichla si lišácky nepřišel, protože strážce branky Zelenobílých výborně zasáhl. 

Poté se osmělili Bohemians. Po autovém vhazování Hrubý přistrčil míč proti noze Matouškovi. Ten pálil netradičně ze střední vzdálenosti šajtlí. Rána jen těsně minula břevno domácí svatyně. Šikovně to zkoušel i Hála, a to lobem přes brankáře Haikina. Ke smůle Pražanů se míč odrazil od břevna pryč. Sólo jak z brazilské učebnice vystříhl za polárním kruhem Köstl. Důrazný bek se probil až do pokutového území, kde se po skrumáži odrazil balon před střídajícího Kovaříka. Levonohý univerzál pálil po zemi k pravé tyči, jenže Haikin skvěle zasáhl. Na druhé straně způsobil Pellegrino centrem zmatek před Reichlem. Míč vypadl proti noze Moumbagnovi. ten se neostýchal pálit, naštěstí střelu zablokovali obránci. 

Bodo - Bohemians
Bodo - Bohemians
Ani v závěru domácí nepolevili. Moumbagna dobrou hrou tělem přepustil míč pro Saltnese, kterého fantasticky vychytal Reichl. K balonu se dostal ještě Sorli, naštěstí jeho tvrdý projektil orazítkoval břevno. 

V nastaveném čase ještě norský celek přidal třetí trefu. Od střídaček narýsoval Pellegrino výbornou kolmici Sjovoldovi, který vybídl do příležitosti Espejorda. Novic na hřišti nepohrdl, obešel Reichla a zasunul balon do prázdné branky. 

Hodnocení trenéra Jaroslava Veselého: První poločas jsme do defenzivy hráli dobře a s vypětím všech sil dokázali zastavovat soupeře před šestnáctkou. Byli jsme správně postavení a zajištění. Podepsala se na nás nervozita ze soupeře i soutěže a směrem dopředu jsme byli nepřesní. Měli jsme i velkou šanci, kterou v takovém zápase musíte proměnit. Mrzí mě inkasovaný gól v závěru první půle, což byl jeden z důležitých bodů. Po pauze jsme se zlepšili ve hře dopředu a měli i nebezpčené situace. Hála trefil břevno a měli jsme i další situace. Hra se nevědomky roztrhala a nelze nevidět velké šance domácích."