B tým remizoval na půdě Plzně

Klokani si ze západu Čech odvezli bod za remízu.

B tým remizoval na půdě Plzně

B tým v Plzni doplnila skupinka hráčů z A týmu. V obraně se znovu ukázali Dostál s Matějem Kadlecem, mezi nimiž si první start od únorového zranění z loňského roku připsal Petrák. Uprostřed hřiště doplnil Farkaše zkušený Jindřišek. Hrotového útočníka Nechvátala doplnili Kozák s Mužíkem.

Nebezpečným centrem před branku začali Západočeši, ale do zakončení se nedostali. Na druhé straně si na šestnáctce odražený balon zpracoval Jindřišek. Zkušený záložník pozdravil Baiera prudkou ránou, ale vysoký brankář ji zlikvidoval. Poté Farkaš skvěle vybojoval míč a vysunul ihned do úniku Kozáka, jenž prostřelil gólmana Baiera. Gól však pro ofsajd uznán nebyl. Na druhé straně si střelecký pokus připsal útočník Metsoko. Branku Klokanů jeho technický pokus minul. O chvilku později už se mohl Metsoko radovat. Gólman Baier vysunul dopředu Sýkoru. Záložník s ligovými zkušenostmi uháněl vstříc brance, předložil míč volnému Metsokovi, jenž ho poslal do odkryté branky a Plzeň do vedeni. Klokani se hnali za vyrovnáním. Na Dostálův centr poblíž rohového praporku si vyskočil Kadlec, bohužel hlavička byla ztečována mimo branku. Následný roh rozehráli nakrátko Dostál s Kozákem. Druhý jmenovaný poslal před branku skvělý centr, který si v plném běhu našel Bartek a neomylnou trefou k pravé tyči srovnal stav utkání.

Po přestávce měl balon v moci na levé straně Deml. Do razantního centru se položil ve skluzu Planeta, naštěstí branku Šimana netrefil. Šanci měli i Klokani. Krásný pas Dostála si do pokutového území zpracoval Lehovec. Nahrál pod sebe Mužíkovi, jenž se obtáčel do střely, jež letěla mimo tři tyče. Záhy krásné nůžky vystřihl Dostál, jemuž chybělo malinko, aby skóroval. Akrobatické zakončení zkušeného mazáka o pár centimetrů minulo pravou tyč. Ze vzduchu se pokoušel prosadit také střídající Liška. Útočník Pražanů si v pokutovém území počkal na centr, bohužel fantastický zákrok brankáře Baiera, který konečky prstů pod břevnem balon vytáhl, zamezil dokonanému obratu Bohemians. Strážce plzeňské branky si vybral i slabší chvilku, když se v šestnáctce vydal pro míč, ale vleže ho nedokázal lapit. Od brankové čáry se pokoušel trefit z velkého úhlu odkrytou branku Bartek, ale neuspěl. Ze západu Čech se tak Bohemka vrátila s jedním bodem.

FC VIKTORIA PLZEŇ B - BOHEMIANS PRAHA 1905 B 1:1 (1:1)
Plzeň, Luční • neděle 13.03.2024 • 10:30 • 17. kolo ČFL, skupina A

Branky: 14. Metsoko - 38. Bartek (Kozák)
Rozhodčí: Hányš - Jati, Melničuk
ŽK: Paluska (Plzeň B)
Diváci: 152

FC Viktoria Pkzeň B:
Baier - Havel (62. Vacek), Paluska (62. Ejedegba), Fišer, Doubek - Novák, Planeta (62. Vrba), Lörincz - Sýkora, Metsoko (62. Nováček), Deml (78. Krůta)
Trenér: Josef Parlásek

Bohemians Praha 1905 B:
Šiman - Dostál, Petrák (80. Müller), Kadlec M. - Lehovec, Farkaš, Jindřišek, Bartek - Mužík (77. Pomahač), Kozák - Nechvátal (62. Liška)
Trenér: Dalibor Slezák