Béčko v Ďolíčku branku nevstřelilo

Klokani si na jaře připsali další bod, tentokrát však další dva ztratili na domácí půdě.

Béčko v Ďolíčku branku nevstřelilo

Do třetího jarního klání vyběhla rezerva Klokanů přímo v Ďolíčku. Po návratu ze Zlína se v neděli dopoledne představili i někteří hráči z A týmu. V obraně to byli Dostál s Matějem Kadlecem. v útoku poté Mužík s Hufem. Na vrcholu útočného trojúhleníku byl Puškáč, který mohl nastoupit po odpykaném trestu za červenou kartu. 

Zápas se nevyvíjel pro Klokany ideálně. od zahajovacího hvizdu uplynulo jen pár vteřin, když Vasil Markovych tvrdým faulem kopačkou na pravé koleno Matěje Kadlece. Mladý stoper bohužel nemohl pokračovat ve hře a hned zkraje utkání musel ze hry odstoupit. Zanedlouho Farkaš křížným pasem našel Bartka, jenž hlavou sklepl míč Puškáčovi, jehož ránu k levé tyči vyrazil na roh brankář Soloha. Ve dvacáté minutě Puškáč nahrál od tribuny C do šestnáctky Mužíkovi. Jemu se střela bohužel nevyvedla dle představ a letěla mimo tři tyče. Zanedlouho Müller z pozice stopera parádním obloučkem za obranu vysunul kupředu Puškáče. Vytáhlý hroťák se po míči natahoval hlavou, aby sklepl Hufovi. K útočnému kolegovi však jeho nabídka nedoputovala, neboť balon sebral strážce hostující branky. Zajímavě se jevil i centr Skořepy od rohového praporku, který málem zapadl do branky, avšak Soloha nakonec míč zvládl vytáhnout do bezpečí. Za bezbrankového stavu skončilo i první dějství.

Po přestávce se pokračovalo podobně. Bohemka měla ve hře převahu, ale do opravdových šancí se příliš nedostávala. Až po hodině hry Bartek přesunul míč doprava k Mužíkovi. Forvard Pražanů pěkným centrem našel Pomahače, jehož hlavička letěla hezky k levé tyči, ale razance nebyla dostatečná, a tak ji gólman celku z Karlových Varů dokázal sebrat. Vzápětí centroval opět Mužík, tentokrát na Lišku. Střídající hroťák se však pro míč musel vracet a s jeho hlavičkou v záklonu neměl strážce hostující branky výraznější problém. V sedmasedmdesáté minutě už se sám mužík dostal ke střele, bohužel ji stihl zablokovat obránce Pěkný. O chvilku později Müller druhým povedeným pasem vyslal na zteč Mužíka. Forvard Klokanů si pohrál se zadákem Tagnem, k jeho smůle stihl střelecký pokus srazit na roh vracející se Horník. Rozhodnutí mohlo málem přijít na druhé straně. Rohovému kopu Bohemky se hosté dokázali ubránit a vydali se do protiútoku. Ostapenko uháněl sám na Šimana, obešel ho a posílal míč do odkryté branky. Za gólmana ale zaskakoval Farkaše, jemuž se podařilo míč odkopnout na rohový kop. V samotném závěru dohrávali hosté v deseti, neboť Geňo surovým faulem před domácí střídačkou poslal k zemi Lehovce, za což viděl od sudího Bauma přímou červenou kartu. Když ani závěrečnou Mužíkovu nabídku před branku nedokázali Zelenobílí dopravit do sítě, skončilo utkání bezbrankovou remízou.

BOHEMIANS PRAHA 1905 B - FC SLAVIA KARLOVY VARY 0:0
Praha, Ďolíček • neděle 17.03.2024 • 10:15 • 18. kolo ČFL, skupina A

Rozhodčí: Baum - Toucha, Matyš
ŽK: Skořepa - Markovych M.
ČK: 90. Geňo (Karlovy Vary)
Diváci: 237

Bohemians Praha 1905 B:
Šiman - Dostál (29. Janovský), Müller. Kadlec M. (3. Petrouš) - Lehovec, Farkaš, Skořepa (58. Damašek), Bartek - Mužík, Huf (58. Pomahač) - Puškáč (58. Liška)
Trenér: Dalibor Slezák

FC Slavia Karlovy Vary:
Soloha - Markovych M., Tagne, Pěkný, Žilák - Alozie (85. Kharebashvili), Didier (90. Mašata), Horník, Ostapenko - Milidrag (90. Červený), Markovych V. (67. Geňo)
Trenér: Marian Geňo