B tým ve středu zvítězil ve Střešovicích

Výhru B týmu dirigoval hattrickem Liška, dva góly vstřelil Havránek.

B tým ve středu zvítězil ve Střešovicích

B tým si svůj týdenní program zpestřili přípravným zápasem proti pražským Střešovicím, aktuálně šestým týmem Pražská teplárenská přeboru. Utkání, které začalo v 19:15, hostil právě sportovní areál soupeře, umístěn nedaleko od známé Müllerovy vily.

Samotný zápas začali aktivně Klokani, jimž stačilo pár minut k tomu, aby vstřelili vedoucí gól. Bělaška pěkným centrem ze standardní situace oslovil Lišku, který si dobře zaběhl za obranu Střešovic a jemnou tečí hlavou dostal míč do sítě. Zanedlouho se k míči s vidinou samostatného úniku hnal Pomahač. Před šestnáctkou ho stihl dostat přes vybíhajícího brankáře, prostor mezi třemi tyčemi však minul. Záhy to zkoušel jako asistující hráč, když s balonem prchl po levé straně v podstatě až k brankové čáře, odkud centroval do gólové pozice Liškovi. Autor vedoucí branky však měl míč na dlouhou nohu a jeho zakončení v poklidu sebral strážce domácí branky. Ze střední vzdálenosti se pokoušel ohrozit branku záložník Skořepa, tvrdá rána ale letěla nad branku. V závěru prvního dějství se Bohemians dvakrát prosadili. Nejprve s kapitánskou páskou hrající Pluhař postupoval s balonem do pokutového území, kde narýsoval přesnou přihrávku Havránkovi, jenž neměl problémy s tím, aby z výsostné pozice míč dopravil do prázdné branky. Zanedlouho druhý bek Damašek z pravé strany centrem oslovil Lišku, jehož střela k pravé tyči potřetí rozvlnila síť. 

Po poločasové přestávce provedli Zelenobílí změny v sestavě a střeleckých pokusů přibylo na straně domácích Střešovic, ovšem Pchelovodov neinkasoval. Útočné choutky měli zase hosté z Vršovic. Proti noze přiletěl míč Bělaškovi, avšak jeho projektil o malý kousek minul levou tyč. Gólu se tak dočkaly Střešovice. Centr od rohového praporku však usměrnil za záda gólmana Pchelovodova jeho vlastní spoluhráč, útočník Liška a bylo sníženo. Žádné drama ale Klokani nepřipustili. Právě Liška zanedlouho dobře podržel balon na útočné polovině. Akci rozjel přihrávkou na Havránka. Pravonohý záložník s jedenáctkou na zádech s balonem vstoupil do pokutového území a nenápadnou střelou křížem, jež se ještě odrazila od levé tyče, vrátil svému týmu tříbrankový náskok. Jen o malou chvilku později se Bohemka a radovala znovu. Středeční kapitán Pluhař na levé straně vysunul Lišku, který se k míči protlačil přes obránce. Svou příležitost vyřešil suverénní střelou k pravé tyči, jíž zkompletoval svůj hattrick a duel dvou dvougólových střelců s Havránkem rozsekl ve svůj prospěch. Před závěrečným hvizdem ještě střídající Lehovec vyšvihl kličku z dílny slavného Zidana, do gólového zakončení ovšem situaci nedotáhl. 

SK STŘEŠOVICE 1911 - BOHEMIANS PRAHA 1905 B 1:5 (0:3)
Praha, Střešovice • středa 20.03.2024 • 19:15 • Přípravný zápas

Branky: 76. vlastní Liška - 10. Liška (Bělaška), 36. Havránek (Pluhař), 42. Liška (Damašek), 80. Havránek (Liška), 87. Liška (Pluhař)
Rozhodčí: Švorc - Nejedlo, Štěrba
Diváci: 52

Bohemians Praha 1905 B:
Pchelovodov - Damašek, Janovský (46. Farkaš), Petrouš (46. Müller), Pluhař - Šurýn (77. Lehovec), Skořepa - Havránek, Bělaška, Pomahač - Liška
Trenér: Dalibor Slezák