B tým podlehl rezervě pražské Dukly

Všechny tři branky vstřelil tým z Julisky už v prvním poločase.

B tým podlehl rezervě pražské Dukly

O reprezentační přestávce se B tým Klokanů představil v Satalicích, kde jej přivítala domácí Dukla. Na tradiční souboj dorazily do místního sportovního areálu necelé dvě stovky diváků. Aktivně začala utkání Bohemka. Už ve druhé minutě zpoza šestnáctky napálil míč Liška, branku Dukly ale přestřelil.

Do vedení šli ale domácí. Hrubešův centr ze strany si na přední tyči našel Ludvíček, jemuž se povedlo míč procedit do sítě mezi Šimanem a levou tyčí. Záhy šli dopředu opět domácí. Magdiho nejprve skvěle vychytal Šiman, avšak hráči Dukly sebrali odražený míč, proti noze ho dostal Hrubeš, jehož přízemní střela rozvlnila síť u pravé tyče. Klokani se pokoušeli snížit. Centr Skořepy bohužel nikdo z hráčů Bohemky nezakončil a nadějnou akci Lehovce dokázali domácí obránci zastavit. Třetí gól naopak vstřelila Dukla. Střelu z hranice šestnáctky zablokoval obránce Müller, ale míč nedokázal odkopnout, zmocnil se ho Jelínek, který dorazil míč do odkryté branky. Bohemians se po chvilce pokoušeli korigovat. Dobrým ziskem balonu na útočné polovině k tomu dal naději Pomahač. Míče se ujal Liška a hledal uličkou právě Pomahače, bohužel však situace do zakončení nedospěla. Klokani po prvním dějství tak ztráceli tři branky.

Zkraje druhého poločasu Petrouš na levé straně vysunul Skořepu. Střídající záložník centrem z levé strany hledal Lišku, bohužel před ním odvrátil centr na roh Krejčí. Zanedlouho opět Skořepa posílal míč před branku, ale na přední tyči veškerý vzruch utnul zákrokem gólman Gothard. Zvýšit své vedení ale mohla domácí Dukla. V šestnáctce přidržel balon Hrubeš, načež přihrávkou našel úplně volného Ulmana. Krajní bek celku z Julisky naštěstí obrovskou příležitostí pohrdl, když vystřelil vedle pravé tyče. Alespoň čestný úspěch Klokanů mohl zaznamenat Šurýn. Centr Skořepy od rohového praporku vytáhl Gothard konečky prstů právě k Šurýnovi, který si stehnem míč připravil na střelu, jenže prostor mezi třemi tyčemi minul. Bohemka tak v derby rezerv s Duklou prohrála.

FK DUKLA PRAHA B - BOHEMIANS PRAHA 1905 B 3:0 (3:0)
Praha, Satalice • neděle 24.03.2024 • 10:15 • 19. kolo ČFL, skupina A
Branky: 8. Ludvíček, 12. Hrubeš, 25. Jelínek
Rozhodčí: Švorc - Severýn, Andras
ŽK: Bačinský - Farkaš, Lehovec.
Diváci: 185

FK Dukla Praha B:
Gothard - Ulman, Krejčí, Krenciv, Ludvíček (84. Uher) - Atsuta, Bačinský (86. Uhlíř), Špatenka (46. Nikl) - Hrubeš (74. Hübl), Jelínek, Magdi (84. Bilstrup)
Trenér: Aleš Majer

Bohemians Praha 1905 B:
Šiman - Janovský, Müller (61. Damašek), Petrouš - Lehovec, Farkaš, Bělaška (18. Skořepa), Bartek (71. Šurýn) - Pomahač, Havránek - Liška
Trenér: Dalibor Slezák