Úvodní foto

17.03.2022

Report

Autor:

Libor Koubek, Jaromír Vích

Marila Příbram - CU Bohemians Praha 1:5 (0:3), hráno 5.8.2001

<b>Branky:</b> 76. R. Čížek - 13. Kisel, 20. Hartig, 44. Kulig, 79. Melecký, 86. Kříž. <br /><b>Rozhodčí:</b> Beneš - Vodička, Hanovský.<br /><b>ŽK</b>: L. Jarolím, Podzemský, R. Čížek, Otepka, Šmejkal - Šenkeřík, Kulig.<br /><b>ČK</b>: 90. Kulič.<br /><b>Diváků:</b> 7280.<br /><b>Marila Příbram:</b> Čaloun - Šmejkal - Mácha, Riegel, Podzemský (46. Rychlík) - T. Kučera, R. Novák (46. R. Čížek), L. Jarolím, Otepka (67. Slepička) - H. Siegl, Kulič. <br /><b>Bohemians:</b> Čontofalský - M. Petrouš, Janáček, Horák, Mareš - Kisel, Melecký, I. Dvořák (69. Valenta), Kulig - Hartig (73. Činčala), Šenkeřík (39. Kříž).

Tisková konference:

Trenér Petržela již seděl připraven hodnotit utkání, až po něm dorazil kouč Příbrami Jiří Kotrba. Jeho první slova po příchodu zněla: "Tys mi dal, vole........ ." Směřovala na Vlastu Petrželu....

Jiří Kotrba:Nejde žít z toho, že jsme v minulé sezoně měli nejlepší obranu. Vzadu jsme hráli velmi nezodpovědně. Navíc jsme vůbec neběhali. Do druhé půle jsem vystřídal dva hráče, třetí střídání jsem si raději ještě schovával. Za stavu 0:3 jsme měli jedinou šanci v případě, že by Bohemka začal hrát ležérně. Gól na 1:3 přišel sice pozdě, ale my jsme si pro jistotu nechali dát vzápětí čtvrtý a šli jsme do kolen. Dnes jsme prostě neměli nárok, ať bychom udělali cokoli...

Vlastimil Petržela:Jsem spokojen především s prvním poločasem. Hráli jsem krásný atletický fotbal. Byli jsme pohyblivější a vytvořili si dostatečný náskok. Ze začátku druhého poločasu jsme mohli skore zvýšit, pak jsme ale měli hluchou patnáctiminutovku. Po odstoupení Petrouše, když už jsme měli třikrát vystřídáno, jsme paradoxně v deseti lidech vítězství ještě zvýraznili. Nechtěli jsme zalézt do obrany a jen bránit, proto jsme hráli na tři záložníky a dva útočníky. Valenta se přesunul na pravého beka, z přípravy je tam vyzkoušený a vyjížděli jsme do brejků. Jirky Kotrby je mi líto, ale to je sport.

Reportáž:

Příbram ve snaze odčinit před domácími diváky porážku z Brna, začala lépe a při hlavičce Siegla po Riegelově volném přimém kopu nás zachránila tyč, následnou dorážku nedokázal mezi tyče usměrnit Novák. Byla to ovšem Bohemka, která šla ve 13. minutě do vedení - pohotovou rybičkou se o to postaral Karol Kisel, který zužitkoval Marešův pas.

Chvíli nato mohl po Petroušově kolmici skórovat Hartig, ale z úhlu vystřelil slabě. Své zaváhání napravil hned ve 20.minutě - Šmejkal jej trefil odkopem a Lukáš své sólo od půlky hřiště zakončil nekompromisní bombou pod břevno: 0:2!

Bohemka od tohoto okamžiku na hřišti zcela dominovala, vytvořila si celou řadu menších čí větších šancí, z nichž jmenujme alespoň závar ze 30., kdy Kisel ani nadvakrát  neprostřelil bránící hráče nebo Dvořákovu přízemní jedovku, s níž měl Čaloun značné problémy. Minutu před přestávkou se nám absolutní tlak podařilo završit třetí brankou, postaral se o to střídajicí Kříž, který poté, co brankáře domácích sám neprostřelil, přenechal balon volnému Kuligovi a ten už měl úlohu snadnou - 0:3.

Po změně stran se stále hrálo na jednu branku, během prvních dvou minut druhé půle to zpoza vápna zkoušeli dvakrát Kulig a Dvořák, ale všem třem pokusům scházely centimetry. Další branky visely ve vzduchu po dvou akcích Kříže, který podal zatím nejlepší výkon v zelenobílém dresu, ovšem Hartigovy nůžky ani pokus o střelu z malého vápna téhož hráče ukazatelem skóre nepohnuly.

Teprve v 62.minutě o sobě dali vědět i domáci ofenzivní hráči, konkrétně Kučera, ale s jeho umístěnou střelou po zemi si Čontofalský poradil. V 71.minutě zatáhl po pravé straně mič Hartig, ale střelu mu zblokovali obránci Marily a na dorážku připraveni Melecký s Dvořákem se k zakončení nedostali. Čtrnáct minut před koncem zaznamenal čestný úspěch Příbrami Čížek, který se krásnou zasekávačkou zbavil Janáčka a střelou ke vzdálenější tyči nedal Čontofalskému šanci. Minutu poté odkulhal ze hřiště zraněný Petrouš, a protože jsme už měli vystřídáno, dohrávalo naše mužstvo o deseti.

Ofenzivu Bohemky tato nepříjemná ztráta nijak neotupila - rozdíl tří branek nám vrátil nádherným volejem Marcel Melecký - z dvaadvaceti metrů poslal do sítě Šmejkalem odhlavičkovaný míč. Konečnou podobu výsledku dal šest minut před koncem Kříž, jehož ke skórování chytrým dloubákem vybídl Kulig: 1:5.

Tečkou za pohledným zápasem byl méně pohledný zákrok Kuliče, který v přerušené hře kopl Valentu a po zásluze za to byl vyloučen. Bohemka dosáhla na hřišti papírového favorita vysokého a zaslouženého vítězství, tři body jsou v Dolíčku a nyní nás čeká těžký úkol - potvrdit body v domácím duelu s Olomoucí.

10:15 | B Tým

logo

FK Dukla Praha B

logo

Bohemians Praha 1905 B