Úvodní foto

21.07.2024

Ohlasy

Hrubý: Takhle musíme pokračovat i nadále

Záložník Robert Hrubý nastoupil do prvního soutěžního duelu v jeho průběhu a dokázal přispět vstřelenou brankou k výhře nad Baníkem. V rozhovoru komentoval právě svůj gól, dramatický závěr i rozdílné poločasy.

Na jaře jsme ukončili nepříznivou sérii na půdě Baníku, nyní se nám to povedlo i doma. Věděli jste o téhle bilanci?

Já osobně tedy vůbec. Neměl jsem o této sérii tušení, ale asi ani nikdo tohle neřešil. Byl to první ligový zápas a chtěli jsme do toho vkročit vítězně. Povedlo se nám to. Tři body na začátek jsou určitě dobré. Nyní musíme pokračovat dál. Příprava nebyla tolik dlouhá, za což jsem rád. Trvalo to asi měsíc, navíc jsme byli ještě na soustředění, takže to docela rychle uteklo. Odehráli jsme také slušná přípravná utkání. Nesmíme létat v oblacích, protože pořád jsme vyhráli jen první zápas.

V prvním poločase měl Baník obrovské šance...

Ostrava čekala na naše chyby. Hrála zezadu na rychlé protiútoky. V první půli měla dvě velké příležitosti, z nichž naštěstí branku nedala. Naopak první gól jsme vstřelili my, ale závěr zápasu byl v našem podání zbytečně mpc dramatický. Ovšem tři body se počítají.

Tvůj gól nebyl zprvu uznaný, ale najednou ano. Jak jsi viděl ze hřiště tu situaci?

Já pokračoval do vápna, kdyby Erik Prekop přihrával zpátky. Ani nevím, jestli to opravdu dal on, či mu někdo od nás balon vypíchl. Když byl odpískán ofsajd, říkal jsem si, že tomu asi tak bylo, ale doufal jsem, že se někdo mohl vzadu zapomenout. Rozhodčí nám to na hrací ploše ani nijak nevysvětloval.

V nastavení Ostrava snížila a ještě mohla kopat penaltu...

Na takové věci si musíme dávat pozor. Koncovky zápasů musí být ve větším klidu. Měli bychom hrát zkušeně, udržet míč nahoře a nikam se nehnat. Tohle bylo trošku harakiri. I Baník měl štěstí, když Tanko prostřelil mezeru mezi nohama a byl z toho gól. Situaci kolem penalty jsem moc neviděl, takže nevím, jestli se jednalo o hru rukou.

Po přestávce už Baník moc šancí neměl. Došlo u nás k nějaké změně?

V kabině jsem o poločasové přestávce nebyl. Nemůžu tedy říct, zda se tam udály nějaké taktické změny. Je pravda, že po pauze Ostrava naší branku příliš neohrozila, až v závěru měla nějaké závary. Možná jsme byli směrem dozadu více opatrní.