Úvodní foto

18.08.2024

Ohlasy

Autor:

Jan Strýhal

Smrž: Tři body jsou ohromně důležité

Výhru na hřišti Karviné zhodnotil Vojtěch Smrž. Záložník Klokanů si pochvaloval tři body pro Bohemians, ale litoval zahozených šancí. Středopolař Klokanů rovněž vyjmenovával, v čem se musí Klokani zlepšit a zavzpomínal také na svá léta v barvách Slezanů.

Z Karviné vezeme tři body po bojovném zápase na těžším terénu. Jak utkání hodnotíš?

Myslím, že právě hřiště hodně promluvilo do rázu zápasu. Vstoupili jsme do něj skvěle, jenže po té vedoucí brance nás Karviná dostala pod velký tlak. Měli několik standardních situací i autových vhazování. Když se jim povedlo srovnat, tak se nám to ještě více ztížilo. Naštěstí Yusuf předvedl fantastickou akci, jíž zakončil gólem. Utkání bylo jinak hodně vyrovnané a skončit mohlo jakkoliv. My sami mohli vstřelit daleko více branek, neboť šancí jsme měli dostatek. Kdybychom nějaké z nich proměnili, průběh duelu by pro nás byl mnohem klidnější. Bohužel se nám to nepovedlo. Zápas byl opravdu těžký, také proto si tří bodů ohromně ceníme. Jsou pro nás strašně moc důležité a jsme za ně rádi.

Neobávali jste se před výkopem odložení duelu?

Déšť byl opravdu intenzivní. Prolétlo mi hlavou, že to je varianta. Na druhou stranu jsem si i říkal, že po těch letních suchách, která poslední dobou jsou, mohlo by hřiště vydržet. Samotný trávník byl k utkání dobře nachystaný. Voda každopádně zápas dost ovlivnila. Kdyby ten déšť nepřišel, utkání by vypadalo jinak.

Soupeř nám nabídl první gól, ale poté jsme se vůbec nemohli dostat na útočnou polovinu...

Na tomhle musíme určitě zapracovat. Takové situace nás doprovází už celkem dlouho. Dáme branku, ale musíme hrát i po ní daleko zkušeněji. Máme v týmu dost hráčů, kteří už mají něco za sebou a zkušenosti jim nechybí. Musíme se na to zaměřit a zlepšit se. Minuty po gólech jsou klíčové.

Ve druhém poločase jsme se hodně snažili hrát na rychlé protiútoky, ale nebylo to někdy až na sílu?

Určitě bychom nahoře měli míč více podržet. Kluci si v obraně nemohli odpočinout, protože jsme pořád byli pod tlakem. Hřiště bylo navíc mokré, což nahrává útočícímu hráči. Také toto je jedna z věcí, kterou musíme zlepšit.

Jaký byl pro Tebe návrat domů?

Strávil jsem tu spoustu let, za Karvinou jsem hrál už v mládežnických letech. Pro mě to bylo nostalgické. Pořád mám v klubu spoustu kamarádů. Hrozně rád jsem se sem vrátil, ale také jsem šťastný, že jsme Karvinou obrali o body. Všechno je tak, jak má být. Chci poděkovat také fanouškům, že nás přijeli v takovém počtu podpořit i přesto, jaké počasí panovalo. Klobouk dolů před nimi, že si za námi udělali takový výlet. Chceme se jim teď odvděčit vítězstvím s Jabloncem. Venkovní body musíme potvrzovat hlavně doma.

Karviná se neprezentovala vůbec špatně. Měla spoustu kombinací kolem šestnáctky...

Je to opravdu dobrý tým. Jsou schopni hrát dobrý fotbal a být také v tabulce výš, než je tomu aktuálně.