Úvodní foto

25.08.2024

Ohlasy

Autor:

Jan Strýhal

Matoušek: Zápas jsme v hlavách nezvládli

O porážce s Jabloncem mluvil pro klubový web Jan Matoušek. Křídelník Klokanů litoval zahozených šancí a popisoval také svůj únik z druhého poločasu.

Jaký byl zápas proti tvému bývalému klubu?

Očekávali jsme těžký zápas, což se také potvrdilo. Nepomohlo tomu ani moc počasí. Myslím, že v našich silách bylo zvládnout utkání vítězně. Bohužel se to nepodařilo a dost šancí jsme neproměnili. Navíc branky inkasujeme z jednoduchých věcí. Zápas hodnotím negativně, protože jsme ho v hlavách nezvládli a nemáme z něj žádné body.

Od začátku jsme dělali Jablonci trable rychlostí...

Věděli jsme, že utkání bude hodně o rychlých protiútocích. Také Jablonec se o ně snaží, takže naše hra tomu musela být uzpůsobena. Chtěli jsme vycházet ze středního bloku, získávat míče, které následně cpát na mě a Vencu Drchala. V nějakých fázích jsme tím Jablonec hodně trápili, ale samozřejmě v takovém počasí nejde vydržet celý zápas ve sprintu. Hrát rychle nahoru jsme chtěli, ale bohužel jsme žádnou šanci neproměnili v gól.

Po přestávce se hrálo hodně nahoru dolů a asi nebyla možnost, kdy na chvilku sebrat dech...

Snažili jsme se hrát naplno. Počasí vás vždycky ovlivní a sebere nějaké síly. Myslím si, že nám pomohla přestávka na pití, rozbila tu únavu. Já jsem svou šanci vyřešil špatně, tady tu zodpovědnost beru na sebe. Kdybych dal gól, šli bychom do vedení 2:1. Zápas by asi dopadl jinak. Teď už je to minulost. Musíme se připravit na další zápas.

Během té šance na tobě šel poznat drobný zdravotní limit...

Měl jsem možnost ještě brankáře Hanuše obejít. Když jsem si ten míč převzal, tak jsem trochu cítil něco v lýtkách. Úplně jsem si nevěřil s míčem ještě pokračovat, tak jsem zkusil gólmana obstřelit způsobem, jakým se mi to povedlo v Karviné. Je vidět, že tohle zakončení nemám úplně silné. Měl bych přehodnotit způsob zakončení těchto situací.

Bylo utkání s Jabloncem pro Tebe osobně speciální?

Zápasy celkově beru pořád stejně. Už je to nějakých pět let, co jsem v Jablonci působil, takže to není úplně nedávno. Ovšem specifické to utkání bylo. Pořád jsou v týmu kluci, které jsem v Jablonci zažil. Navíc teď je vede trenér, pod nímž jsem hrál v Liberci. Dost dobře jsem soupeře znal. Vždycky to pomůže v nějakém nahecování, ale na každé utkání se připravujeme stejně a neřešíme, jestli hrajeme proti bývalým spoluhráčům, či ne.