Úvodní foto

27.08.2024

Preview

Autor:

Jan Strýhal

B tým hraje ve středu poprvé doma

Klokani po páteční porážce v Příbrami už vyhlíží středeční duel, který pro ně bude premiérovým domácím v nové sezoně. Zápas proti Povltavské fotbalové akademii začíná v 18 hodin.

B tým Klokanů má za sebou dva soutěžní zápasy. K oběma cestoval na stadiony svých soupeřů. Na úvod zavítal do Chomutova, odkud se vracel se ziskem jednoho bodu (3:3). Třetí kolo poté zavedlo Bohemians do Příbrami, kde už se jim střelecky ani bodově nedařilo. Výsledkem byla porážka u Litavky o čtyři branky (0:4). Právě páteční duel s nedávným druholigovým týmem odstartoval režim anglického týdne. Už ve středu se Zelenobílí ukáží v akci znovu.

Na konci srpna se svěřenci trenéra Dalibora Slezáka poprvé představí v domácím prostředí. Do tréninkového areálu v Uhříněvsi dorazí Povltavská fotbalová akademie, která sídlí jen nedaleko za hranicemi hlavního města, a to ve Štěchovicích. Středeční soupeř Klokanů odehrál již tři zápasy. Prvního bodového zisku se dočkal až v tom posledním klání, kdy porazil FC Písek (4:0). V předchozích dvou utkáních celek trenéra Zbyňka Busty podlehl Táborské akademii (0:2) a Petřínu Plzeň (2:3), který je nováčkem ve třetí nejvyšší soutěži. Navrch k těmto třem zápasům ještě přibyl zápas v MOL Cupu. Souboj se Soběslaví zvládl třetiligový tým vítězně, a tak se může těšit na dalšího soupeře.

Trenér Zbyněk Busta je sice známou, avšak zdaleka ne jedinou stopou Klokanů v kádru Povltavské fotbalové akademie. Již druhým rokem do jejího kádru patří Patrik Vala. Třiadvacetiletý stoper fotbalově vyrostl právě u Botiče a nastupoval také ve třetí lize za B tým Klokanů. Bratr Denise Valy, člena prvoligového kádru Klokanů, se v září 2020 přesunul do týmu Povltavské fotbalové akademie. Dalším hráčem, který přišel z Bohemians, je záložník Filip Mareš. Dvaadvacetiletý středopolař opustil Bohemians na konci března loňského roku. Střelecky si nejlépe z týmu vede zadák Jan Zákostelský, který se prosadil v obou domácích zápasech.

Bohemians Praha 1905 B - Povltavská fotbalová akademie

Středeční utkání 17. kola se odehraje v tréninkovém areálu v Uhříněvsi na adrese Vachkova 787/37. Výkop zápasu je v 18 hodin. Permanentkáři mají vstup zdarma. Jednorázové vstupné pro ostatní fanoušky je 50 Kč. Průběh zápasu bude mít v roli hlavního sudího na starost Pavel Fišer. Asistovat mu budou Marek Pilný s Jakubem Matějkou. Přímý přenos utkání můžete sledovat přímo v tomto článku.