Úvodní foto

30.08.2024

Preview

Autor:

Jan Strýhal

B tým v neděli přivítá Velvary

Ve středu mohli Klokani slavit po prvním domácím utkání vítězství díky rozhodující trefě Vladimíra Zemana. Jen o pár dní později je čeká další duel v domácím prostředí. Aktuálně mají Bohemians na svém kontě čtyři body za remízu a vítězství. Skóre jim kazí porážka v Příbrami, díky níž disponují zápornou hodnotou -3.

Dalším soupeře Bohemians budou středočeské Velvary. V jejich kádru došlo v létě k velkému převratu. Minulá sezona pro ně skončila úspěchem, neboť ovládly skupinu B třetí ligy, čímž si zajistily účast v baráži. V ní podlehly B týmu pražské Slavie, a tak je čekala další sezona v České fotbalové lize, nyní už 3. České fotbalové lize. Letní odchod sponzorů byl jen úvod následných událostí. Valná většina úspěšného týmu klub opustila a našla své uplatnění v jiných klubech třetí a čtvrté ligy. Přesně v den startu soutěže byl Vrchním soudem vyřazen ze soutěže tým FK ROBSTAV, a tak se během dne potvrdily spekulace, že se do Velvar přesune právě celý tým již vyřazeného týmu. V prvním kole na půdě Příbrami tak v tradičních barvách Slovanu Velvary vyběhli hráči, kteří ještě na jaře hráli pod hlavičkou týmu ze západu Čech.

Velvary do nové sezony vstoupily zápasem na hřišti Příbrami, kde dokázaly přesvědčivě zvítězit (3:1). Ještě lepší výsledek si středočeský celek přivezl z Českých Budějovic, kde B týmu tamního Dynama nasázel nelichotivého kanára (6:0). Shodou okloností mu tak oplatil porážku z letní přípravy, kdy Jihočeši nastříleli šest branek Velvarům na jejich hřišti. Zklamání naopak přineslo první domácí utkání, k němuž jako soupeř přijel pražský Motorlet. Dramatický duel, který nabídl i tři góly v nastavení prvního poločasu, nakonec vítězně zvládli Pražané (5:2). Ve středečním 17. kole měly Velvary volno, a tak znovu do akce půjdou až v neděli na půdě Bohemians. Na zisku šesti bodů se čtyřmi góly podílel útočník Pavel Vandas. Zkušený hroťák se dělí o první místo v tabulce střelců s dalším trojicí hráčů. Po dvou gólech mají na svém kontě Ibrahima Sow s Ondřejem Šursou.

Bohemians Praha 1905 B - TJ Slovan Velvary

Čtvrtý letošní soutěžní zápas odehrají Bohemians v neděli dopoledne. První zářijový den rozehrají svůj duel v 10:15 v prostorách tréninkového areálu Uhříněves. Vstupenky budou v prodeji u vstupu za 50 Kč. Pro držitele permanentních vstupenek platí vstup zdarma po předložení karty. Hlavním rozhodčím bude Jakub Fencl, jemuž budou asistovat Ondřej Pálek s Lukášem Křížem. Přímý přenos zápasu můžete opět sledovat přímo v tomto článku.



10:15 | B Tým

logo

Bohemians Praha 1905 B

logo

FC Slovan Velvary