Úvodní foto

01.09.2024

Ohlasy

Autor:

Jan Strýhal

Křapka: Trápíme se v koncovce

Utkání na hřišti Českých Budějovic zhodnotil Antonín Křapka. Zadák Klokanů v rozhovoru mluvil o herním plánu Klokanů, upozornil na nedostatky a shrnul dosavadní ligové počínání Bohemians.

Z Českých Budějovic si vezeme bod. Jak velkým tématem byla série na místním stadionu?

Říkali jsme si o ní, ale zároveň ji už chtěli přerušit a konečně bodovat. Očekávali jsme, že Dynamo bude vycházet z obranného bloku, a tak na nás bude dobývání. Těch šancí na vstřelení branky jsme si vytvořili dostatek, ale bohužel využita nebyla ani jedna z nich. Chtěli jsme se vyvarovat zbytečných ztrát míčů, abychom ještě domácímu týmu nevytvářeli prostory pro ty rychlé protiútoky. V prvním poločase k nim docházelo a pokaždé to bylo pro naší branku nebezpečné.

Nastoupil jsi na pozici pravého halfbeka. Jak ses s ní popasoval?

Párkrát jsem už na tomto postu hrál. Myslím si, že to bylo ještě v Karviné. Zkrátka mě trenéři na tento post dali a já na něm chtěl odvést své maximum. Pár centrů i nějakých útočných náběhů tam pár bylo, ovšem asi jich mělo být více.


Šance jsme měli hlavně v první půli. Plnili jsme náš plán? Po pauze už se nehrálo tolik nahoru dolů...

Chtěli jsme hru točit, obehrávat soupeře a cpát před branku centry. Moc jich sice nebylo, ale i tak bylo příležitostí ke gólu relativně dost. Dle mého názoru nám však chyběl větší klid v zakončení. V tom prvním poločase jsme ještě ztráceli míče, což zapříčinilo ten bláznivý průběh, že po naší útočné aktivitě se České Budějovice dostávaly do protiútoků. Pro druhý poločas už jsme se takových ztrát více vyvarovali, nebylo jich ve hře už tolik. To nám umožnilo obývat delší dobu útočnou polovinu. Scházelo nám více ohrozit branku. Největší šancí byla asi moje hlavička. Teď si zpětně říkám, že jsem možná měl balon dávat zpět před branku, kde byli Yusuf, Venca Drchal a Lukáš Hůlka.

Máme za sebou úvodních sedm zápasů. Je pro nás bodový zisk dostatečný?

Bodů jsme chtěli mít určitě víc. Tenhle bod považuji rozhodně za ztrátu, je to málo. Proti Jablonci jsme také měli dost šancí. Mohli jsme jít do vedení, ovšem i zápas otočit. Dobře rozehraný jsme měli zápas se Spartou a prohráli jsme na půdě Dukly. Náš bodový zisk měl být v této fázi sezony dvouciferný. Chtěli jsme takového počtu dosáhnout, ale bohužel se tak nestalo. Spokojení určitě nejsme. V každém utkání jsme odvedli své maximu, jenže se bohužel trápíme v koncovce.