Úvodní foto

05.09.2024

Novinka

Autor:

Jan Strýhal

Do MOL Cupu vstoupí Klokani v Brozanech

Dnes dopoledne proběhl v sídle FAČR los druhého kola MOL Cupu. V osudí už byly také prvoligové týmy, které se dočkaly svých soupeřů. Mezi ně patří i Bohemians. O postup budeme bojovat na hřišti třetiligových Brozan.

Během reprezentační přestávky volí řada týmů přípravné zápasy, jiné kluby zase mají klidnější režim. Hlavní pozornost se sice upírá na mezinárodní zápasy, ale v rámci českého fotbalu se jednotlivé týmy soustředily na los MOL Cupu, konkrétně jeho druhého kola. Ten byl naplánován na čtvrteční dopoledne. Až na pohárové zástupce do něj vstoupí všechny týmy. Od postoupivších z prvního kola přes všechny účastníky první a druhé ligy

Klokani na svého prvního soupeře v domácím poháru nemuseli čekat nijak dlouho. Byli totiž součástí čtvrté vylosované dvojice. Jako soupeře je z osudí vytáhl Tomáš Hübschman třetiligovým Brozanům. Úředním termínem je sice středa 25. září 2024, ovšem termín se může změnit. O definitivním termínu utkání budeme informovat později na webu a sociálních sítích.

SK SOKOL BROZANY

Soupeřem Bohemians bude pravidelný účastník třetí ligy, tedy nejvyšší amatérské soutěže. Obdivuhodných třináct let působí v roli hlavního kouče Jiří Němec, vicemistr Evropy 1996 a letošní sezona je pro něj už čtrnáctou. Uplynulý třetiligový ročník zakončily Brozany na čtvrté místě, v předchozí sezoně dokonce na bronzové příčce. V sezoně 2021/2022 se v této soutěži ještě utkaly s B týmem Klokanů. Celek z malé vesnice poblíž Roudnice nad Labem obsadil nakonec páté místo.

Brozanský kádr je už dlouho pohromadě a při pohledu na něj nejsou někteří hráči žádnou velkou neznámou. V týmu působí Chukwudi Chukwuma, Daniel Soungole, Martin Jindráček i Dominik Šup. Celá tato čtveřice zažila ligu v teplických barvách. Za ně si v lize zahrál také Denis Laňka, který dříve působil i v Příbrami. Kapitánskou pásku od startu tohoto ročníku nosí Tomáš Lauko, který fotbalově vyrostl v pražské Spartě, odkud ještě zamířil do Dukly. V jejím dresu i zasáhl do druhé nejvyšší soutěže, kterou však hrál také ve Varnsdorfu. Ještě v minulé sezoně hájil branku Brozan bývalý hráč Bohemians, gólman Marek Kouba.

10:30 | B Tým

logo

SK Dynamo České Budějovice B

logo

Bohemians Praha 1905 B