Úvodní foto

06.09.2024

Preview

Autor:

Jan Strýhal

Béčko jede v pátek na Motorlet

B tým Klokanů se v pátek vydá k dalšímu zápasu na stadion pražského Motorletu. Utkání začíná v 17:30.

Reprezentační přestávka pozastavila program první a druhé ligy. Soutěže spadají pod Fotbalovou asociaci České republiky však pokračují dál bez změn. To platí také pro 3. českou fotbalovou ligu, v níž účinkuje B tým Klokanů. Svěřence trenéra Dalibora Slezáka čeká další utkání už v pátek večer. K němu nepocestují nijak daleko, když ani neopustí hranice Prahy. V rámci pátého kola je ve svém domácím prostředí bude hostit Motorlet Praha.

Třetiligový tým z Jinonic převzal v létě jako hlavní trenér Roman Bednář, jemuž asistuje Jakub Krištofek. Tato dvojice ještě v minulé sezoně působila v druholigové Příbrami, ovšem několik let také u mládežnických výběrů Bohemians. Pod vedením nových trenérů nasbíral Motorlet čtyři body, tedy stejný počet jako Bohemians. Překvapivé vítězství ukořistili Pražané ve Velvarech (5:2), na ní navázali domácí remízou s Chomutovem (1:1). Dále si Motorlet zapsal dvě porážky. Jednu při své letošní premiéře s Příbramí (1:4), další pak minulou sobotu na půdě B týmu Českých Budějovic (2:3).

V létě došlo také k jednomu přestupu mezi těmito dvěma celky, a tak proti "svým" bude moci v pátek nastoupit záložník Tomáš Bělaška. Mladý záložník nenastoupil od začátku pouze v prvním utkání s Příbramí, kdy šel do hry. v roli náhradníka. Pro další zápasy už ho trenér Bednář nasadil vždy od úvodního hvizdu. Po dvou gólech si v úvodních kolech připsalo trio Jan Lacko, Jakub Moravec a Daniel Žížala. Jeden gól mají na svém kontě Olajide Daniel Ademuwagun s Alexandrem Adamem.

FK Motorlet Praha - Bohemians Praha 1905 B

Páteční utkání bude na stadionu Motorletu (Butovická 35) rozehráno v 17:30. O jeho zahájení se svým hvizdem postará hlavní sudí Lukáš Glogar. Na pomezí mu budou asistovat Milan Matějček s Ondřejem Ježkem. Přímý přenos z utkání můžete sledovat níže.