Úvodní foto

12.09.2024

Novinka

Autor:

Petr Koukal

Nepříznivá předpověď počasí na víkend

Nepříznivá předpověď počasí pro nadcházející víkend může ohrozit konání ligových zápasů v Česku. Pečlivě sledujeme zpravodajství ČHMÚ, situaci vyhodnocuje také vedení celé Chance Ligy. V současné chvílí se v Ďolíčku standardně chystáme na nedělní utkání.

Prognózy meteorologů pro příští dny nejsou příliš příznivé. Všelijaké instituce a organizace přehodnocují plány na konání různých víkendových akcí. Otazník visí také nad fotbalovými zápasy v rámci všech soutěží v Česku. V Ďolíčku se ovšem v tuto chvíli na nedělní utkání připravujeme zcela standardně. S výhledem očekávaných silných srážek pracuje ve svém režimu přípravy hrací plochy také správa stadionu.

K situaci se pro klubový web vyjádřil technický ředitel Bohemians a člen Komise pro stadiony a hrací plochy FAČR Milan Boubín: „Konstrukce novodobých hracích ploch by si s větším množstvím přívalové vody měly poradit. Ovšem už jsme v Ďolíčku zažili i situaci, kdy přívalový déšť těsně před utkáním jeho odehrání znemožnil. Pozitivně pro nás vychází předpověď alespoň v tom ohledu, že hrajeme až v neděli večer, kdy by už silně pršet nemělo. Hrací plocha tak může získat čas si s vodou poradit. Samozřejmě dle vývoje situace budeme zvažovat i preventivní mechanické zásahy do hrací plochy, které by odvodu vody mohly pomoci.“

Rozhodující slovo v případném odložení jednotlivých utkání či celého kola má Ligová fotbalová asociace. „Vzhledem k nepříznivé předpovědi počasí pro následující dny a očekávaným silným dešťům bude ze strany Ligové fotbalové asociace probíhat pečlivé monitorování situace a zástupci LFA také budou v pravidelném kontaktu s kluby Chance Ligy i Chance Národní Ligy. V případě nutnosti odložení zápasů, bude LFA veřejnost s předstihem informovat,“ informovala ve středu na sociální síti X také samotná LFA.

O osudu nejen našeho nedělního utkání tak rozhodnou příští hodiny a dny. Pokud by se situace měnila zásadním způsobem, budeme o vývoji informovat. Nejrychlejší infoservis dostanou fanoušci Klokanů vždy zejména na sociálních sítích. Proto všem doporučujeme kromě webových stránek sledovat Bohemians také na Facebooku a síti X.