Úvodní foto

19.09.2024

Preview

Autor:

Jan Strýhal

Béčko v neděli přivítá Petřín Plzeň

Také B tým má za sebou vynucenou pauzu, jíž zapříčinilo odložené utkání z minulého víkendu. Nyní se Bohemians představí doma, kam jako soupeř přijede letošní nováček ze západu Čech, a to Petřín Plzeň.

Fotbalový program minulého víkendu doslova spláchl vytrvalý déšť, a tak fotbalový zápas byl spíše výjímečným zážitkem, na který si fanoušci mohli přijít. V tomto týdnu se už klimatické podmínky zlepšily, což znamená, že soutěže v profesionálním i výkonnostním fotbale budou moci pokračovat. Po odloženém zápase v Českých Budějovicích tedy půjde do akce B tým Bohemians, který se vrací do domácího prostředí. V neděli dopoledne se utká s Petřínem Plzeň.

Soupeř Bohemians je letošní nováček třetí ligy, ačkoliv samotný název nemusí být pro fanoušky příliš známý, tak v posledních letech tým ze západu Čech zaznamenal vzestup. Po letech v divizní soutěži postoupil A tým o patro výš, když svou skupinu vyhrál se sedmibodovým náskokem na svého nejbližšího pronásledovatele. V mládežnických kategoriích se dorostenecké kategorie Petřínu měří v soutěžích s Bohemians, tedy ve druhé a třetí České lize dorostu.

V letošní sezoně 3. české fotbalové ligy patří Petřínu 14. místo. Premiérovou výhru ukořistili Západočeši hned v prvním kole, když na půdě Povltavské fotbalové akademie dvěma brankami v samotném závěru otočili nepříznivý vývoj, a tak si odvezli tři body. V druhém kole přivítal Petřín dalšího třetiligového nováčka, jímž byl Chomutov. Tento souboj skončil remízou (1:1), což je zároveň poslední bodový zisk Západočechů. Vložené kolo sice nabídlo Petřínu dva domácí zápasy po sobě, avšak v nich svěřenci kouče Radka Vodrážky inkasovali osm branek při porážkách s Domažlicemi (0:4) a Příbramí (1:4). Zlepšený výkon v defenzivě předvedli Plzeňští na půdě Velvar, kde přece jen v závěru inkasovali, což znamenalo, že se vraceli domů s nejtěsnější porážkou (0:1).

Hattrickem v prvním kole se do týmového čela střelců dostal Aleš Demeter, jenž svým skvělým představením šokoval fanoušky ve Štěchovicích. Toto postavení si pojistil hned v dalším kole, kdy skóroval do sítě Chomutova. Od té doby už se gólově neprosadil, v zápase ve Velvarech šel do hry z lavičky jako náhradník. Ve střeleckých statistikách ho jednou brankou do sítě Příbrami zastoupil Václav Lisý, jinak ofenziva týmu od řeky Úslavy mlčí. Pravidelně v základní sestavě nastupuje Milan Krůta, který ještě nedávno hájil barvy Viktorie Plzeň, konkrétně tedy jejího B týmu.

BOHEMIANS PRAHA 1905 - SK PETŘÍN PLZEŇ

Utkání sedmého kola 3. české fotbalové ligy se odehraje v neděli 22. září s výkopem v 10:15. Hlavním rozhodčím utkání bude Jakub Doubrava, kterému budou asistovat Tomáš Švagr a Ondřej Ježek. Majitelé permanentních vstupenek mají vstup zdarma, pro ostatní fanoušky činí vstupné 50 Kč.



18:30 | A Tým

logo

Bohemians Praha 1905

logo

SK Slavia Praha

16:30 | B Tým

logo

FC Táborsko akademie

logo

Bohemians Praha 1905 B