Úvodní foto

23.09.2024

Ohlasy

Autor:

Jan Strýhal

Pleštil: Klukům děkuji za druhý poločas

Křídelník Dominik Pleštil si po zápase v Liberci sypal popel na hlavu. Litoval svého nedovoleného zákrok vedoucí k penaltě, ale také neuhlídaného hráče při druhé trefě Severočechů.

Dočkal ses prvního startu v základní jedenáctce. Jaký pro Tebe byl?

Představoval jsem si to určitě lepší. Můj výkon v prvním poločase nebyl povedený. Zavinil jsem penaltu. Vůbec jsem o hráči nevěděl, měl jsem raději nohu stáhnout. Myslel jsem, že u míče budu dříve, ale Kayondo to udělal dobře. To byla první chyba. U druhé branky přišel křížný pas. Musím si takové věci pohlídat, protože tam byl hráč, který byl můj. Klukům se musím omluvit a hlavně poděkovat za druhý poločas. Bod bereme. Já osobně jsem samozřejmě šťastný, že jsem mohl nastoupit od začátku. Nicméně jsem nepředvedl výkon, jaký by měl být a spokojený nejsem.

Vrátil ses do kraje, kde jsi dlouhá léta působil. Navíc souboje Jablonce s Libercem jsou pravidelně vyhrocené. Byl zápas o to více speciální?

Nijak zvlášť jsem to nevnímal. Liberec je pro mě trochu zakletý. Když jsem tu hrál naposledy, přivodil jsem si zranění, které mě na dlouhou dobu vyřadilo ze hry. To byl možná můj druhý zápas, co jsem v Liberci odehrál, jinak jsem byl zraněný, či nehrál. Rodina se přišla podívat, ale mluví se mi těžko.

Začali jsme asi nejlépe, jak to jen šlo...

Start do zápasu nám vyšel skvěle. Bohužel dostala má chyba Liberec na koně, padl vyrovnávací gól, po němž byl Liberec lepším týmem. Jsem rád za náš přístup k druhému poločasu. Náš výkon a hra v něm už snesly přísnější měřítko.


Čím nám Liberec dělal největší problémy?

Přehrávali nás hlavně dlouhými křížnými míči. Já osobně jsem si s nimi neporadil, takže asi to byla ta věc, která zapříčinila nebezpečné akce domácího týmu.

Po přestávce už ses pohyboval výš. Pomohl Ti tento posun?

Upřímně při odchodu do kabin jsem spíš čekal, že střídaný budu já. Tímto bych chtěl poděkovat klukům i trenérovi za důvěru, že jsem ještě mohl několik minut se pokusit pomoc. Nebudu lhát, na ofenzivnějších pozicích se cítím lépe. To samozřejmě není omluva. Musím hrát tam, kam mě trenér dá.

Jak bylo utkání pro Tebe náročné po fyzické stránce?

Z hlediska kondice se cítím v pohodě. Herní praxe mi chybí, to je jasné. V přípravě jsem neodehrál nic, stejně jako v úvodních kolech nejvyšší soutěže. V zápase s Českými Budějovicemi jsem se cítil dobře, a to i po herní stránce. Dnes to nevyšlo, ale fyzicky jsem na tom v pohodě. Musím se z toho oklepat. Ve středu máme další zápas a věřím, že ho zvládneme.