Úvodní foto

24.09.2024

Novinka

Autor:

Petr Koukal

Nadační fond Bohemians pomůže po záplavách

Bohemka se prostřednictvím svého nadačního fondu zapojí do pomoci po ničivých záplavách. Do dobrovolné sbírky se zapojí také hráči i zaměstnanci klubu. Přidat se mohou i fanoušci.

Celé 8. ligové kolo bylo odloženo z důvodu nepříznivé předpovědi počasí, která se bohužel na mnoha místech republiky potvrdila. Přesunutý fotbalový zápas je však titěrným problémem, když se rozhlédneme a zjistíme, jaké obrovské škody voda spadlá z nebe napáchala. Ve fotbalových kruzích se často zmiňují profesionální i amatérské kluby, které během chvilky přišly o své zázemí. Mediálně známým případem je i druholigová Opava. Do nesnází se ale kromě nich dostala i velká spousta obyvatel Česka. Nadační fond Bohemians se přidá k dalším organizacím, které se pokusí zmírnit dopady této živelné katastrofy.

"Ligový výbor LFA schválil mimořádný příspěvek ve výši 1,5 milionu korun pro SFC Opava, kterou povodeň velmi poškodila. A my jako Bohemka bychom se k obecné pomoci rádi přidali," sdělil člen Ligového výboru LFA a předseda představenstva klubu Ing. Dariusz Jakubowicz.

Na pomoc lidem v nesnázích po povodních uvolníme okamžitě částku 150 000 Kč. Darovat ji můžeme i díky štědré pomoci generálního partnera Barvy a laky Hostivař a hráčů A týmu. "V kabině jsme se shodli, že je třeba těm lidem, kteří mnohdy přišli i doslova o střechu nad hlavou, nějak pomoci. Proto jsme pro nadační fond Bohemky vybrali mezi sebou několik desítek tisíc, které přidáme k pomoci od klubu," řekl za kabinu Klokanů její pokladník Martin Dostál. Dalšími několika tisíci přispějí také zaměstnanci Bohemians.

Jsme rádi, že svou troškou můžeme pomoci. Námi poskytnutá pomoc ve zmíněné výši ovšem nemusí být konečná. Každý příznivec Bohemky i kdokoliv další, kdo právě teď čte tyto řádky, může libovolnou částkou přispět do sbírky na transparentním účtu Nadačního fondu Bohemians. My následně takto vybrané prostředky dostaneme k žadatelům o pomoc.

Transparentní účet vedený u Komerční banky
číslo účtu: 123-1598190287/0100

Hledáme příjemce pomoci

Nadační fond Bohemians byl založen s primárním cílem pomáhat Klokanům v nouzi. Proto se teď obracíme na zelenobílou veřejnost, aby nám pomohla najít příjemce nabízené pomoci. Pokud ve svém okolí znáte někoho, kdo je jakkoliv spojen s naším klubem, neváhejte se nám ozvat nf@bohemians1905.cz, případně dejte o této aktivitě vědět dále. Jsme připraveni pomoc rozdělit mezi více příjemců v závislosti na konkrétní životní situaci každého z nich.

Velmi důležité je pro nás i sdílení této zprávy mezi co největší počet lidí. S tím může i díky sociálním sítím pomoci velmi lehce každý z vás. Děkujeme!

#KLOKANISRDCEM

18:30 | A Tým

logo

Bohemians Praha 1905

logo

SK Slavia Praha

16:30 | B Tým

logo

FC Táborsko akademie

logo

Bohemians Praha 1905 B