Úvodní foto

28.09.2024

Preview

Autor:

Jan Strýhal

Béčko v neděli míří do Tábora

B tým se v neděli k dalšímu utkání vydá na jih Čech. Od 16:30 se představí proti rezervě Táborska.

O víkendu se rozběhly znovu všechny soutěže, aby si ze své celkové porce ukrojily další díl. V neděli odpoledne půjde do akce B tým Bohemians, který naposledy v domácím prostředí podlehl Petřínu Plzeň 0:2. Po šesti zápasech mají Klokani na svém kontě sedm bodů. Svou sbírku se v další zápase pokusí rozšířit, konkrétně na půdě rezervy druholigového Táborska. Přesný název týmu je FC Táborsko akademie.

Jihočeši se vyhřívají na druhém místě tabulky za vedoucími Domažlicemi, které však v sobotu ztratily. Jihočeši se tedy budou moci v neděli pokusit o posun v tabulce. Právě v duelu s Domažlicemi si Táborsko připsalo jedinou dosavadní porážku. V domácím prostředí porazilo Povltavskou fotbalovou akademii 2:0 a Loko Praha 3:0. Od posledního domácího klání však uplynul již měsíc. Venku dokázalo Táborsko vyhrát v Chomutově (2:1), Příbrami 1:0 a na hřišti pražského Motorletu (4:1).

V dobrém světle se ukazuje Afolabi Soliu. Mladík z Nigérie ještě v loňské sezoně hrál za dorosteneckou kategorii U19, ale od začátku této sezony naskočil v dresu rezervního týmu ve třetí lize. Premiérový gól vstřelil do sítě Povltavské fotbalové akademie, dále pomohl k zisku tří bodů v Chomutově a s Motorletem. O jeden gól méně má na svém kontě Matyáš Kubovský. Naopak gólů inkasovali Jihočeši pouze šest. Hned čtyři v úvodním kole s Domažlicemi, dále pak v Chomutově a s Motorletem. Dosavadní porci zápasů si mezi sebe rozdělili tři brankáři. Jmenovitě Daniel Kerl, Filip Matoušek a Martin Pastornický. První jmenovaný vychytal už dvě čistá konta.

FC TÁBORSKO AKADEMIE - BOHEMIANS PRAHA 1905 B

Zápas 8. kola 3. české fotbalové ligy začne v neděli v 16:30 na stadionu Svépomoc (Bydlinského 2867). Hlavním rozhodčím bude Jakub Hamouz, jemuž budou asistovat Tomáš Koranda s Danielem Budilem. V přímém přenosu můžete utkání sledovat v tomto článku.

18:30 | A Tým

logo

Bohemians Praha 1905

logo

SK Slavia Praha

16:30 | B Tým

logo

FC Táborsko akademie

logo

Bohemians Praha 1905 B