Úvodní foto

30.09.2024

Ohlasy

Autor:

Jan Strýhal

Kovařík: Soupeři jsme zápas usnadnili

Porážku v derby se Slavií zhodnotil Jan Kovařík. Zklamaný záložník Klokanů žehral hlavně na slabou aktivitu v útočné fázi.

Co bylo v derby rozhodující?

Dva rychlé góly byly asi jednou z klíčových věcí. Obecně nejen první poločas, protože v podobném duchu to pokračovalo i ve druhém, jsme se nedokázali adaptovat na hru Slavie. Její hráče jsme pozdě dostupovali, nebylo to jen o krok, ale dokonce i o dva až tři. Utkání bylo těžké, ovšem nejhorší je, že jsme ho usnadnili Slavii vlastní špatnou a pasivní hrou. O naši hře dopředu se bavit ani nebudu, neboť prakticky neexistovala. Ze zápasu si odnášíme pouze negativní věci. Bohužel derby pro nás dopadlo špatně. Mrzí mě to také kvůli lidem, protože tohle si rozhodně nezasloužili.

Ani brankář Tomáš Frühwald nedostal moc šancí něco chytit...

Je pravda, že jsme inkasovali v podstatě z každé střely, která šla do prostoru branky. Na druhou stranu ale určitě žádný gól nešel za Frigem (Tomáš Frühwald - pozn. red.). Měl to strašně těžké, protože jsme mu vůbec nepomohli. Pro nás je to dobrý materiál k tomu, abychom se poučili. Takové chyby nemůžeme opakovat. Doufám, že v dalším zápase předvedeme diametrálně odlišný výkon a zlepšíme se.

Nastoupil jsi nezvykle v útočné trojici...

Stopeři Slavie mají rádi situace, kdy můžou dorážet na útočníky soupeře. Je to voda na jejich mlýn. Pro mě to bylo těžké, ale chtěli jsme hrát jinak. Slavia nám to dobrým výkonem neumožnila a přehrála nás po všech stránkách.

V čem jsme se chtěli změnit směrem do druhé půle?

Chtěli jsme do toho jít jako do nového zápasu, který začíná bez branek. Bohužel jsme druhou půli stejně prohráli. Mrzí mě hlavně naše nízká aktivita v ofenzivě. Směrem dopředu jsme nepředvedli vůbec nic a prakticky ani neměli z čeho gól vstřelit. To je asi nejhorší poznatek ze zápasu. Směrem do defenzivy jsme pak byli pasivní.

Byla na vině tedy spíše naše nízká aktivita, než aby si soupeř musel sáhnout na dno?

To pak Slavia v podstatě ani nemusela. Po svém vedení jen zápas dohrávali. My se nezmohli ani na nějaký aktivní presink. Přišlo mi, že jsme byli všude strašně pozdě a soupeř se nám z každé situace dostal. Na videu své chyby uvidíme a rozebrat si je. Bude jich tam určitě hodně.