Úvodní foto

07.10.2024

Ohlasy

Autor:

Jan Strýhal

Yusuf: Chtěli jsme vyhrát a získat zpátky sebevědomí

Na výhře v Olomouci se gólem a asistencí podílel útočník Yusuf Helal. V rozhovoru útočník Klokanů mluvil o hře v početní převaze, popsal svou branku a zavzpomínal také na duel na Hané z roku 2018.

Co jsme chtěli změnit oproti derby se Slavií?

Hráli jsme v tom utkání proti Slavii špatně. Pokud jsme chtěli něco změnit, bylo třeba začít sami od sebe. To utkání je minulostí, nechali jsme ho za sebou, ale chtěli se z něj poučit.

V Olomouci jsme získali tři body. Panuje spokojenost?

Bylo pro nás důležité zvítězit po té prohře z minulého týdne, abychom si napravili reputaci a získali zase nějaké sebevědomí. Jsme rádi, že se nám povedlo získat tři body.

Po červené kartě bylo na nás, abychom udávali tempo. Změnila červená karta naše plány?

Asi žádný tým se nebude zlobit, když se mu naskytne hrát v početní výhodě a může se tak hrát dle něj. Nechtěli jsme v té chvíli úplně nic měnit. Jen jsme se soustředili dál na to, abychom hráli náš fotbal a gól poté přijde. Scházel nám ovšem asi větší klid.


Měli jste s Honzou Matouškem standardní situaci secvičenou? Před našimi dvěma góly měla šance Olomouc...

Ano, zkoušeli jsme tohle během tréninku. Předvedli jsme to i v zápase a je dobře, že nám to vyšlo. Dle mého názoru se musíme naučit, jak hrát, když vedeme. To je teď asi náš hlavní problém, s nímž se potýkáme.

Na stadionu v Olomouci jsi nastoupil za Bohemku před šesti lety při naší poslední výhře. Jak na zápas vzpomínáš?

Pamatuji si na něj moc dobře. Pro nás ten zápas tehdy dopadl moc dobře. Dal jsem v něm i gól a připsal si asistenci. Nyní se nám také povedlo vyhrát, takže super.