Úvodní foto

08.10.2024

Ohlasy

Autor:

Jan Strýhal

Janovský: Ukázali jsme týmového ducha

Obránce Radek Janovský se na nedělní výhře B týmu podílel nejen poctivým výkonem v defenzivě, ale také brankou, jíž v závěru stvrdil výhru. V rozhovoru si pochvaloval nejen týmový výkon, jímž se Bohemians prezentovali.

Jak hodnotíš zápas?

Určitě velice pozitivně. Potvrdili jsme doma výhru z Táborska a znovu si do tabulky připsali tři body. I přes pár útočných situací soupeře jsme opět zvládli udržet vzadu čisté konto, což mě osobně jako obránce dost těší. Myslím, že jsme ukázali týmového ducha. Navzdory složitému povrchu všichni odvedli skvělou a tvrdou práci a ze zápasu odešli jako vítězové.
Jaké klíčové věci vedly k výhře. Naposledy jsme doma prohráli a tu porážku chtěli odčinit...
Rozhodně to bylo nasazení. Dále pak i ochota každého z nás, kdy jsme makali jeden za druhého. V obraně jsme byli dost kompaktní a soupeře nepustili do nějaké vyložené šance. Před koncem první půle se nám podařilo dát gól, který nám výrazně pomohl. Ve druhém poločase jsme hru zezadu zjednodušili a nekomplikovali si vlastní situaci. Také to byl jeden z faktorů, díky němuž jsme zvítězili. Když se ještě vrátím k tomu předchozímu utkání, neřekl bych, že samotná umělka byla jedním z příčin, proč jsme prohráli. Samozřejmě to hrálo nějakou svoji roli, ale v úvodu zápasu jsme neproměnili dvě gólové šance. Následně přišla inkasovaná branka z protiútoku. Právě ta nás stála vítězství.
Hráli jsme na těžkém terénu. V čem nejvíce stěžoval hru, pohyb, koordinaci…
Terén byl opravdu složitý. Tráva byla podmáčená a trhala se, na krajích hrací plochy byly dokonce louže. Nejvíce to stěžovalo samotný pohyb. Každý si musel dávat velký pozor na to, aby neuklouzl a neudělal nějakou chybu. Míč odskakoval také jinak, než obvykle. To také promluvilo do našeho záměru, kdy jsme úplně nemohli hrát svoji hru.
Proti Písku se nám daří, v čem nám tento soupeř sedí?
To je pravda, že se nám s nimi daří. Sám si ani nevzpomenu, kdy jsme s nimi naposledy prohráli. Co si tak vybavuji, vždycky jsem proti nim jen vyhrál. Nedokážu úplně říct, v čem nám tento soupeř sedí. Spíš bych tvrdil, že my svým herním stylem nesedíme jim. Do útoku se snažíme hrát hodně náročně, často nabíhat za obranu, což Písku úplně nevoní. Myslím, že to je jeden z důvodů, proč s nimi máme tak kladnou bilanci.

V závěru ses ujal exekuce penalty. Jaké je pořadí střelců? Nezvykle kopou penalty stopeři, věděl jsi předem, kam ji kopneš?

Vyloženě určené pořadí střelců nemáme. Jsme v týmu asi tři, čtyři kluci, co si na penaltu věříme. Teď jsem si věřil, že dám gól, tak jsem se toho ujal. Neřekl bych, že je to úplně nezvyklé. Znám nějaké stopery, kteří pokutové kopy zahrávají běžně. Věděl jsem, že ji chci kopnout doprava a viděl, jak se brankář pohnul na druhou stranu těsně před kopem. Tím pádem jsem byl v klidu a běžel slavit.

Udrželi jsme druhé čisté konto v řadě. Došlo k nějaké změně v bránění? Pokaždé nám to vyneslo tři body…

Dvě čistá konta v řadě jsou dobrým výsledkem. Věřím, že za týden přidáme další. K žádné výrazné změně v defenzivní práci nedošlo. Vrátili jsme se k rozestavení se třemi stopery a v obou zápasech se nám sešly dobré individuální výkony od vícero hráčů směrem do obrany. Ne nadarmo se říká: Nedostaneš gól, neprohraješ." Většinou totiž dát branku dokážeme. Kluci v útoku jsou momentálně v dobré formě. To je bezpochyby také velkým příspěvkem toho, že se nám teď povedlo získat šest bodů.