Úvodní foto

11.10.2024

Preview

Autor:

Jan Strýhal

Béčko čeká v neděli derby s Duklou

Klokani o reprezentační přestávce vyrazí do Zbuzan k souboji s tradičním soupeřem.

Nejvyšší soutěže v polovině října přerušila reprezentační přestávka. V případě České republiky orámují víkend zápasy národních týmů, kdy bude pozornost upřena převážně na zápasy A týmu v Lize národů, ale také na dvě představení Lvíčat, tedy výběru do 21 let. Fanoušci fotbalu však budou moci vyrazit na jiné soutěže, kterých se reprezentační přestávka nedotýká.

To platí pro B tým Bohemians, který se v týdnu chystal na další kolo 3. české fotbalové ligy, skupiny A. Bohemians před týdnem zvládli vítězně domácí souboj s Pískem, a tak mají na kontě třináct bodů, díky nimž jsou aktuálně na sedmé příčce. O víkendu čeká tým trenéra Dalibora Slezáka pražské derby s rezervou prvoligové Dukly Praha. Celek z Julisky je přímým sousedem Klokanů v tabulce, když mu patří osmé místo se ziskem jedenácti bodů.

U B týmu Dukly po minulé sezoně skončil kouč Aleš Majer, jehož nové angažmá zavedlo do druholigové Vlašimi. Mladíky tradičního armádního klubu tak od léta vede Michal Kolomazník. Pod jeho taktovkou Dukla třikrát vyhrála, další dva body získala z remízových výsledků s Velvary (1:1) a Příbramí (2:2). Kolomazníkův výběr letos dokázal zvládnout vítězně přestřelku v Chomutově (4:3). doma přetlačil v poměru 2:0 holešovický FK Loko Praha i rezervu Viktorie Plzeň. V domácím prostředí ve Zbuzanech prohrála Dukla jedinkrát, a to s Povltavskou fotbalovou akademií, avšak vysoko 1:4. Druhá porážka přišla na půdě favorizovaných Domažlic. Třetí duel bez bodového zisku zažila Dukla před týdnem. Se smutkem opouštěla fotbalový stadion v Butovicích, kde podlehla domácímu Motorletu.

Na zisku jedenácti bodů se třemi brankami podílel záložník Atsuta Shoya. Nejvytěžovanějším hráčem je Christián Bačinský se 762 minutami, během nichž se také dvakrát zapsal do listiny střelců. V roli brankáře už čtyřikrát dukelskou branku střežil Jan Šťovíček. Ve třech utkáních dostal příležitost mladý gólman Filip Vácha. ve dvou o něco starší kolega Lukáš Gothard.

FK DUKLA PRAHA B - BOHEMIANS PRAHA 1905 B

Souboj dvou pražských týmů bude hostit fotbalový areál ve Zbuzanech. Utkání se hraje v neděli 13. října s výkopem v 10:15. Hlavním rozhodčím bude Pavel Fišer, jemuž budou na čarách asistovat Lukáš Vojtěch s Michalem Koutníkem. Utkání můžete v přímém přenosu sledovat zde.