Úvodní foto

14.10.2024

Ohlasy

Autor:

Jan Strýhal

Farkaš: Nic jsme nevzdávali, ale Dukla nás trestala

Hodnocení porážky v derby B týmů se ujal kapitán Darek Farkaš. Záložník Klokanů popisoval nejen inkasované branky. V rozhovoru mluvil také o nevyužité příležitosti ve druhém poločase, která byla klíčová pro další děj utkání.

Jak hodnotíš porážku v derby?

Zápas samozřejmě hodnotíme jedině negativně. Věřili jsme, že uhrajeme mnohem lepší výsledek, než ten, jakým utkání nakonec skončilo. Musíme se sebrat, dát dokupy a připravit se na další zápas. V něm se budeme chtít rozhodně zlepšit.

Po dvou čistých kontech přišly čtyři inkasované branky. Jaké měly příčiny?

Je to škoda. Opět jsme chtěli držet vzadu nulu co nejdéle to šlo. Bohužel jsme nebyli ve vlastní šestnáctce důrazní, a tak jsme prohrávali už od samého začátku. Takhle brzká inkasovaná branka vždycky nahlodá psychiku, není to nic příjemného. Nicméně i přes ten stav jsme po té rychlé brance naší taktiku neměnili. Chtěli jsme se našeho plánu držet i nadále. Druhý gól padl po rychlém protiútoku, kdy soupeř běžel do otevřené obrany a dobře využil volného prostoru. I když jsme reklamovali ofsajdové postavení, nic s tím teď už neuděláme. Po této situaci jsme mysleli více na útočení, abychom s nepříznivým vývojem ještě něco udělali. Bohužel se nám to nepodařilo, naopak Dukla ještě využila své možnosti k dalším gólům.

V prvním poločase jsme měli také šance, co nám v zakončení chybělo?

Chyběla nám asi i určitá dávka štěstí. Před brankou soupeře došlo k několika závarům, jenže jsme nedokázali míč dotlačit branky. Občas to tak chodí. Příležitostí pro vstřelení gólu jsme si mohli vypracovat i více, jenže nás srážely nepřesnosti kolem soupeřovy šestnáctky.

Rozhodl úvod druhé půle? Po druhé brance jsme dali břevno a následně inkasovali třetí gól…

Určitě byla tahle situace klíčová směrem pro další vývoj. Mohli jsme ihned po inkasované brance snížit na 1:2. Dostali bychom se zpátky na dostřel, což by nám dodalo energii, ale soupeř naopak mohl znervóznět. Střela Vojty Nováka se nešťastně pro nás odrazila od břevna. Na tuto situaci navázala třetí branka Dukly, která už utkání zlomila definitivně. Samozřejmě jsme nic nevzdávali a snažili se korigovat výsledek, ovšem skórovat se nám nepovedlo.

S Duklou se nám nedaří. V čem nám zápasy s ní nesedí?

Nevím proč, ale zkrátka nám Dukla jako soupeř zkrátka nevoní. Hlavně zápasy na jejím hřišti jsou pro nás vždy hodně těžké a nedaří se nám v nich bodovat.