25.05.2024

Report

Sezonu završila těsná porážka s Pardubicemi

Klokani inkasovali z kopačky Daňka a v početní nevýhodě na vyrovnání nedosáhli.

Kouč Jaroslav Veselý byl nucen udělat ve své základní jedenáctce změny. Zdravotní stav nepustil do hry brankáře Soukupa, jehož mezi třemi tyčemi zastoupil Reichl. Naskočit do zápasu nemohl ani Shejbal, a tak se do obranné řady vrátil Křapka. Do utkání tentokrát vstoupila aktivněji Bohemka, která hned v úvodních minutách zahrávala rohový i přímý kop. Právě standardní situaci za pokutovým územím zahrával Hůlka, ale rána byla hráčskou zdí zablokována. Ani další pokus kapitána Bohemians gólmana Budinského neohrozil.

Jinak si vedl nejzkušenější hráč na hřišti, hostující hroťák Pavel Černý. V šestnáctce se dostal do střelecké pozice, ale projektil dokázal Reichl skvěle vyrazit. Hosté se blýskli i velmi pohlednou akcí. Icha uprostřed hřiště rychle nahrál Daňkovi, který dal šanci rozvinout akci Marešovi. Mladík s minulostí v Bohemians do pokutového území vrátil míč Ichovi. Středopolař Východočechů nahrál hezky pod sebe, kde se už na střelu z dobré pozice těšil Sychra. Jenže těsně před ním ještě balon sebral Daněk, jenž zakončit nedokázal, a tak pěkná situace nepřinesla zakončení.

Záhy už hosté ohrozili branku. Daněk šikovně prostrčil míč do uličky Marešovi, jehož centr si na malém vápně našel osamocený Černý. Zkušený útočník zkoušel překonat brankáře koníčkem, avšak Reichl s vypětím všech sil balon vytáhl na rohový kop. Před poločasovou přestávkou znovu hlavičkoval pardubický kapitán, nyní už Reichl neměl práci. Krátce před poločasovou pauzou Černý připravil balon do palebné pozice střídajícímu Zlatohlávkovi. Autor sedmi branek Východočechů napřáhl hezky, nicméně prostor mezi třemi tyčemi minul.

Po přestávce si první velkou šanci vytvořila Bohemka. Obránce Vondra předal míč Prekopovi. Slovenský útočník od půlící čáry povedeným pasem vybídl ke sprintu Matouška. Křídelník Klokanů mohl postupovat sám, neboť Icha ve vzduchu míč minul. Blonďák ve službách Bohemians si to namířil k brance, avšak uvnitř pokutového území pálil po zemi vedle levé tyče.

Jen pár minut po uplynutí hodiny hry viděli přítomní diváci první branku utkání. Daněk roztáhl hru doleva na Surzyna. Zadák v dresu Východočechů si navedl balon na pravou nohu, aby mohl pálit. Nádherná rána nakonec orazítkovala břevno branky Klokanů. Jako první byl u odraženého balonu talentovaný Daněk, který pravou nohou poslal míč do odkryté branky a svůj tým do vedení.

Deset minut před koncem dostala snaha Klokanů o zvrat velkou ránu. Střídající Puškáč na útočné polovině fauloval východočeského Kisseidoua. Sudí Opočenský byl blízko a téměř ihned potrestal útočníka červenou kartou. Zelenobílé tak čekal závěr v početní nevýhodě. Přesto měli blízko k vyrovnávací brance. Necidovu přihrávku nepustil Mareš ke Křapkovi, jenže nastřelil Donáta. Balon rázem vypadl k Beranovi. Záložník Bohemians pálil po zemi k levé tyči, skvělý zákrok pravou nohou vytáhl brankář Budínský, když střelu vykopl. Záhy si Pardubice mohly své vedení pojistit. Sám na branku totiž uháněl Zlatohlávek. Dokázal se zbavit vybíhajícího gólmana Reichla, avšak akci nedokázal zakončit gólem, neboť odkrytou branku netrefil.

Bohemka v pětiminutovém nastavení na vyrovnání nedosáhla a se sezonou se rozloučila porážkou.

Ohlasy

Jaroslav Veselý

Bohemians Praha 1905

„V zápase se ukázala celá jarní část sezony. Náš zdravotní stav byl před utkáním tristní. Stavěli jsme základní sestavu dle toho, kdo byl zdravý. Utkání mi na začátku přišlo bohorovné z obou stran, kdy se událo pár chyb. Poté to byla taková přetahovaná, kdy oba týmy pak chtěly vyhrát. Bez vstřelené branky nevyhrajete a je jedno, kolikrát jdete sami na branku. Kdybychom prohráli alespoň 2:3, tak diváci něco vidí. Musím říct, že jsem rád za konec sezony a teď si všichni odpočineme."