07.09.2024

Report

B tým předvedl na Motorletu gólovou kanonádu

Klokani si v pátek připsali druhé vítězství v sezoně, když zvítězili v rámci pražského derby na stadionu Motorletu vysoko 6:1. Dvěma přesnými zásahy se do střeleckých statistik zapsal Zeman. K němu se po jedné brance přidali Adam Kadlec, Meskhi, Novák a Pomahač.

Pro páteční duel v Jinonicích se v dresu B týmu ukázalo i několik hráčů A týmu, kteří za B tým nastoupili i v předešlých zápasech. Konkrétně to byl obránce Matěj Kadlec a záložníci Josef Jindřišek s Vojtěchem Novákem. Toto trio ještě doplnil Adam Kadlec. V prvním poločase měly oba týmy náznaky příležitostí. V případě Klokanů bohužel Zeman s Novákem nevyužili ideálně přečíslení dva na jednoho, vzápětí pak Kovalův ccentr nedokázal hlavou usměrnit Pomahač mezi tři tyče. Domácí tým zahrozil nebezpečnou ránou Moravce, která ale letěla nad branku. Když si v minulém zápase Bohemka zažila krutou desetiminutovku, v níž třikrát inkasovala, tak teď byla i v té komfortnější pozici. Pět minut před pauzou Novákův centr odvrátil obránce pouze za šestnáctku, kde číhal Adam Kadlec, jehož nádherná rána zapadla přesně k pravé tyči. Záhy se s míčem uvolnil na polovině hřiště Zeman, který narýsoval Pomahačovi přihrávku za defenzivu Motorletu. Hnědovlasý záložník se nezalekl výběhu brankáře Dvořáka, kterého s noblesou lehce přeloboval. O další dvě minuty později se Zelenobílí radovali potřetí. Kerbachův nákop výborně prodloužil hlavou Adam Kadlec. Autor druhé branky Pomahač přetlačil v souboji obránce Mervarda, díky čemuž mohl sám zakončovat. Tvrdou střelu skvěle zlikvidoval Dvořák, jenže odražený míč si našel Zeman, pro kterého bylo jednoduché ho poslat do odkryté branky. Do kabin se šlo za tříbrankového vedení Bohemky.

Druhý poločas bohužel pro Slezákovy svěřence začal snižující brankou. Exekuce přímého kopu zpoza pokutového území se ujal Moravec. Jeho krásnou ránu letící pod břevno s vypětím všech sil Kerbach zastavit bohužel nedokázal. Dramatickou zápletku však Bohemka po chvilce razantně odmítla. Jindřišek vyslal přihrávkou dopředu Kovala. Útočník Bohemky si počkal na podporu od spoluhráčů, následně do šestnáctky nahrál Novákovi. Šikovný levák si převzal míč právě na svou silnější nohu, z níž vyslal i přízemní střelecký pokus, jež zapadl přesně k pravé tyči. Jen o pět minut později měl uprostřed hřiště míč ve svém držení znovu Novák a ihned vysunul do samostatného úniku rozběhnutého Zemana. Páteční kapitán Klokanů si to namířil na branku, až v pokutovém území střelou nad pravým ramenem gólmana Motorletu zasadil domácím pátý úder. Šestou trefu chtěl přidat střídající Farkaš, jenže se svým lobem neuspěl, ve druhé šanci poté razantní ránu zvládl Dvořák zneškodnit. Konečný výsledek přece jen dostal podobu toho tenisového. Po levé straně uháněl s balonem Meskhi. Záložník z Gruzie se průnikem zbavil obránce, navedl si míč blíže na střed branky, aby střelou po své pravé ruce pošesté rozvlnil síť.

Sestřih