17.10.2024

Report

Béčko ztratilo vedení a na jihu Čech prohrálo

Klokani na půdě Českých Budějovic brzy vedli o dvě branky zásluhou gólů Pomahače a Lišky. O vedení však Bohemka přišla a v úplném závěru inkasovala třetí gól.

Klokani v úvodu zahrozili z rohového kopu. Centr Jánoše si našel Shejbal, který se v plném běhu položil hlavou do zakončení, bohužel nastřelil pouze břevno. Poté už Bohemka skórovala. Na dlouhý pas Janovského si naběhl Pomahač a mohl postupovat sám na branku. Svůj nájezd vyřešil úspěšně, když přesnou ránou překonal Janáčka. Záhy už bylo vedení dvoubrankové. Liška se zmocnil míče, dostal se přes bránícího Nováka a střelou k pravé tyči překonal gólmana Českých Budějovic. Domácí zvládli rychle snížit. Z jejich levé strany přiletěl centr do malého vápna, kde úspěsně dopravil balon do sítě Prášek. Dvougólový náskok chtěl vrátit Pražanům záložník Novák po zpracování pasu Janovského. Střela levonohého středopolaře byla však sražena na roh. Na pozoru se držel Kerbach v brance Bohemians. Domácí Hák si navedl balon na střelu, ale gólman Bohemky skvěle ránu vyrazil.

Po návratu z kabin se Bohemka dostala do obrovské příležitosti. Novák mohl postupovat sám na branku. Brankáře Janáčka nedokázal obejít, ale míče se ujal ještě Pomahač, ani autor první branky míč do sítě nedostal, jenže se ho zmocnil ještě Liška. Útočník Bohemians hledal prostor u levé tyče, avšak střelu vykopl poslední obránce na brankové čáře. Hosté z Ďolíčku se pokoušeli přidat pojišťující třetí gól. Střídající Vala dobře prostrčil míč do pokutového území Meskhimu, bohužel zakončení gruzínského záložníka o centimetry minulo levou tyč. Místo zvýšení tak přišlo naopak vyrovnání v podání českých Budějovic. Přihrávku Krcha do pokutového území si převzal Štindl, zasekl si míč přes skluzujícího Janovského a střelou k levé tyči překonal brankáře Bohemky. V závěru mohl dokonat obrat Prášek, naštěstí hlavou zakončil nad branku. Vstřelit vítěznou branku se nakonec Jihočechům podařilo. Za přihrávkou se vydal Prášek a předložil balon osamocenému Faltusovi, který doklepl míč do prázdné branky pravděpodobně z ofsajdového postavení. Praporek asistenta na pomezí však zůstal dole, a tak se domácí mohli radovat z obratu.