Úvodní foto

16.04.2021

Ostatní

Autor:

redakce

Ředitel Bohemians kandiduje do PFS

Darek Jakubowicz se bude ucházet o místo ve Výkonném výboru.

Fotbal na všech úrovních hledá nové tváře do neplacených funkcí v regionálních řídících výborech. Bohemians se již vloni přihlásili k aktivitám a hnutím, které podporují očištění fotbalu. Nyní přistupují i ke konkrétnímu činu. Darek Jakubowicz se po 8 letech působení ve fotbale rozhodl kandidovat do Výkonného výboru Pražského fotbalového svazu. Volby do vedení svazu se konají dne 21. 4. 2021 a zvoleno bude 9 členů. Darek Jakubowicz neaspiruje na funkci předsedy PFS, nýbrž na funkci člena Výkonného výboru. Pražský fotbalový svaz není na rozdíl od některých regionálních svazů spojován s nekalými praktikami a důvodem kandidatury není snaha o zásadní změny v jeho fungování, ale nabídka posílení jeho pozic ve směrech, ve kterých má ředitel Bohemky více zkušeností.

Jeho cíli jsou podobné hodnoty, o které usiluje již 6 let jako ředitel Bohemians: fair play hra, poctivost, morální zásady a výkonnostní fotbal pro radost, koncepční práce s mládeží (spoluzakládal fotbalovou akademii ve Velvarech), spolupráce profi klubů s malými kluby a nabízí své zkušenosti s žádostmi o granty, jelikož má v tomto směru rovněž mnohaleté zkušenosti a i díky dotacím a grantům, které klub pod jeho vedením získal, jsme zmodernizovali naše tréninkové centrum v Uhříněvsi a areál ve Velvarech u Prahy. I díky dění kolem stadionu Ďolíček v posledních letech získal strategické kontakty na Magistrátu hl. m. Prahy, které by měly být přínosem právě pro Pražský fotbalový svaz.

Pražský fotbalový svaz by měl být výkladní skříní výkonnostního fotbalu v Čechách a zároveň hybným motorem českého fotbalu. Členy VV volí valná hromada PFS, na kterou každý klub může nominovat svého zástupce. V Praze je více než 100 fotbalových klubů a pokud uznáte za vhodné, můžete Darkovi pomoci tím, že jeho volební program předáte zástupci klubu, kterého znáte a volbu kandidáta Bohemians doporučíte. Více informací Vám kdykoli podá Darek Jakubowicz osobně, telefonicky nebo emailem. Kontakt naleznete na https://www.bohemians.cz/kontakt.

Mimo Bohemians působí Darek Jakubowicz také jako člen fotbalového výboru a aktivní hráč SK Čechie Uhříněves, předsedá správní radě Nadačního fondu Bohemians Praha 1905 a je místopředsedou Fotbalové akademie Bohemians – Velvary.

Bohemians mají v této chvíli zástupce i v Ligovém výboru LFA v osobě předsedy představenstva Bohemians Ing. Dariusze Jakubowicze.