Úvodní foto

12.06.2023

Ostatní

Autor:

Petr Koukal

Stadion pro Evropskou konferenční ligu UEFA

S největší pravděpodobností sehrajeme utkání na Letné, rozhodnuto ovšem není.

Pro domácí utkání Evropské konferenční ligy UEFA s největší pravděpodobností využijeme azylu na letenském stadionu Sparty. Řešení, o kterém jsme informovali po posledním utkání, ovšem ještě není definitivní.

"Dnes jsme v systému UEFA potvrdili stadion, na kterém chceme hrát domácí utkání. Uvedli jsme ovšem Ďolíček," prozradil ředitel Bohemians Darek Jakubowicz. Přesto je jen malá šance, že k tomu opravdu dojde. Formálně čekáme na zprávu delegáta UEFA, který Ďolíček navštívil teprve před dvěma dny v sobotu 10. června. "V reportáži České televize je uvedeno, že se jedná o jistotu, ale my jsme s oznámením chtěli počkat, až budeme mít v ruce definitivní rozhodnutí. Ta reportáž totiž byla natočena minulé úterý, tedy ještě před návštěvou z UEFA," doplňuje ředitel.

V uvedené reportáži také zaznívá nepřesná informace o tribuně uzavřené statikem, což ovšem není správná interpretace. V Ďolíčku už několik dní probíhají stavební práce a sektor C bude na start FORTUNA:LIGY a tím i termínově na předkola EKL v provozuschopném stavu. Hlavním problémem je sektor na stání. Přestože UEFA spustila pilotní projekt na místa na stání, Česká republika v něm nefiguruje, tudíž šance na získání výjimky je velmi mizivá.

"Instalace sedadel do kotle by byla náročná, kapacita by se zmenšila. Kdybychom šli cestou uzavření sektoru na stání, připravili bychom o šanci navštívit zápas další stovky fanoušků. S výjimkou bychom chtěli hrát v Ďolíčku, bez ní to nepůjde. Letná splňuje parametry a kapacita Ďolíčku se do ní vejde třikrát. Hodně jsme v tomto případě bojovali mezi volbou srdcem a rozumem, ale i pro komfort fanoušků s největší pravděpodobností vyhraje rozum. Věřím, že Letná bude plná, že se přijdou podívat na Bohemku v Evropě i nezaujatí fanoušci fotbalu,"
uzavírá Jakubowicz.

Závěrem bychom rádi poděkovali klubu AC Sparta Praha a jeho zástupcům. V minulém týdnu jsme Letnou navštívili a společně řešili provoz stadionu při našem pronájmu. Velmi si vážíme vstřícného a přátelského přístupu, ze kterého cítíme velkou míru profesionality i chuti pomoci.