Úvodní foto

20.05.2024

Ohlasy

Vondra: Správně jsme k zápasu přistoupili

Poslední venkovní utkání sezony okomentoval obránce Jan Vondra.

Pro zápas ve Zlíně se vrátil do základní jedenáctky Jan Vondra. Levonohý stoper popisoval v rozhovoru hlavní zbraně soupeře i penaltový úvod zápasu.

Jaký byl návrat do základní sestavy?
Úspěšný, protože se nám podařilo vyhrát. K zápasu jsme přistoupili přesně tak, jak jsme si předtím řekli. Myslím si, že to na nás bylo i zřetelné. Důrazně jsme si vysvětlili, jak chceme sezonu dohrát. Jsem rád, že na hřišti to bylo vidět, ačkoliv nějaké chyby samozřejmě také najdeme a top výkon jsme nepodali. Přijeli jsme jako tým s jednoznačným cílem. Každý jednotlivec, který naskočil, přistoupil k zápasu se vší vážností.
Šli jsme do vedení, ale rychle ho zase ztratili...
Je velká škoda takhle brzy přijít o náskok, když se na hřišti soupeře dokážeme dostat do vedení. V podstatě za minutu uděláme penaltu a je srovnáno. Ve fotbale se to stává. Musíme se takových věcí do budoucna vyvarovat a pohlídat si je. Zápas se mohl vyvíjet zase jiným směrem. Na druhou stranu jsem rád, že nás to nerozhodilo, ačkoliv oni samozřejmě hrozili ze standardních situací, v nichž jsou silní. Trochu jsme se s tím prali, ale nakonec se nám povedlo to dobře ubránit. Mrzí i šance před poločasem, kterou jsme neproměnili a nešli tak do vedení.
Po gólu na 1:1 byl aktivnější Zlín. Bylo složité uskákat centry před branku?
Jestli je v něčem Zlín silný, jsou to právě standardní situace a dlouhá autová vhazování, protože disponují vysokými hráči. Připravili jsme se na ně a nezbývalo nám nic jiného, než se s tím popasovat. Naopak jsme toho mohli i využít, protože po ziscích jsme vyráželi do rychlých protiútoků. Jen je škoda, že jsme jich nevyužili víc.
Museli jsme se i zkonsolidovat po nepovedeném zápase s Karvinou. Bylo pro Tebe lépe, že jsi nebyl přímým aktérem?
Hrálo to svou roli a bylo to tak asi u každého hráče. Po tom zmiňovaném čtvrtečním utkání jsme si sedli s realizačním týmem, ale i jen jako hráčská kabina. Nějaké věci jsme si k tomu řekli. Takhle by měla vypadat reakce. Může se stát, že se něco nepovede. Nejlepší odpověď je zvládnout další zápas. Těší mě, že nezůstalo u řečí v kabině a ukázali jsme to i na hřišti.



Zlínu nebyly uznány dva góly, nám jeden. Kdy nám bylo nejhůře?
Vždycky jsou to nepříjemné chvíle, když se dostanete gól a čekáte na rozhodnutí videorozhodčího. Já obě situace před naší brankou dobře viděl. Byl jsme si vědom, že hráč Zlína se nachází v ofsajdové pozici. Jen jsem čekal, zda to potvrdí také VAR. Naštěstí se tak stalo, ale nic příjemného to není, protože bychom prohrávali a museli zase dotahovat.
Dva zápasy jsi v sestavě chyběl. Kdy se rozhodlo o tom, že budeš k dispozici?
Celý týden jsem trénoval s kondičním trenérem, jen jsem měl postupnou zátěž. Dělal jsem všechno pro to, abych byl připravený. Bylo už jen na trenérovi, zda mě využije od začátku, či jako střídajícího hráče. Chtěl jsem být k dispozici. Jsem rád, že jsem mohl nastoupit a utkání odehrál.