Úvodní foto

26.05.2024

Ohlasy

Beran: Bez gólu se dá těžko vyhrávat

Záložník Michal Beran zhodnotil poslední zápas sezony.

Poslední utkání sezony okomentoval Michal Beran. Záložníka Klokanů mrzela změna rolí v průběhu zápasu, kdy Klokani pustili hosty do hry. Sám Beran popisoval i řešení své šance ve druhém poločase.

Sezonu jsme zakončilo těsnou porážkou, ačkoliv jsme ten zápas nezačali zle...
Řekl bych, že úvod utkání byl v našem podání dobrý. Na začátku jsme Pardubice zatlačili a hráli jsme tak, jak jsme si předtím řekli. Po nějaké době jsme však vypadli ze hry, naopak začaly hrát Pardubice. Z mého pohledu jsme hráče soupeře málo dostupovali a nebyli ani dostatečně agresivní. Relativně jednoduše jsme je pouštěli do našeho obranného pokutového území. První půle nakonec od nás moc dobrá nebyla, což jsme si řekli i o poločase. Chtěli jsme do toho zkusit šlápnout a přimáčknout je. Po návratu z kabin se nám to relativně podařilo, jenže přišla strašně zbytečná branka. Před brankou jsem nechali hráče zakončit a nedorazili ho. Já měl svou šanci proměnit v gól, to je zkrátka má chyba. Je to jen na nás.
Co Ti scházelo při šanci?
Byl jsem před brankou a chtěl zkusit zakončit chytře, nechtěl jsem pálit zběsile jen silou. Teď si myslím, že to byla chyba. Měl jsem zavřít oči a prostě vystřelit. Brankář dobře proti mně vyběhl, ale zkoušel jsem střílet placírkou na zadní tyč. Myslím, že střela měla i malou razanci. Je to škoda.
Pardubice byly v první půli o něco nebezpečnější, ačkoliv moc vyložených šancí neměly. Čím to bylo?
Vůbec nám nefungoval presink. Pouštěli jsme je jednoduše dopředu a nechávali hráče uprostřed hřiště rozvíjet akce směrem k naší brance. Myslím, že jsme je měli více dostupovat už na útočné polovině, než čekat, co vymyslí a na dlouhý míč za nás. Lepší jsme měli být také ve sbírání odražených míčů, protože soupeř jich sebral víc.
Jaké věci jsme chtěli změnit do druhé půle?
Druhá polovina sezony se nám obecně nevydařila. Řekli jsme si, že nechceme dopadnout takhle, ale naopak do posledního poločasu dáme všechny síly a zkusíme vše změnit. Docela se nám to dařilo, jenže dostaneme blbou branku a naopak vlastní šance neproměníme. Pak je těžko zápasy zvládat.
Přišla branka v pasáži, kdy jsme zrovna byli lepší a cítili, že bychom mohli vytěžit z výkonu gól?
Přesně tak. Gól padl v podstatě z pardubické rozehrávky. Dostali se z ní až k naší brance, kde Daněk dorážel sám mezi třemi hráči. Gól nebyl určitě ze škály neřešitelných. V mých očích jsme na ten stav zareagovali docela dobře, ale bohužel se nám nepovedlo proměnit šance. Když nedáme gól, tak je to složité.