Úvodní foto

05.06.2024

Ostatní

Plán letní přípravy A týmu

Klokani už znají program letní přípravy před sezonou 2024/2025, v rámci které odehrají také čtyři zápasy. První část stráví v domácích podmínkách, následovat bude soustředění ve Slovinsku. V rámci tréninkového kempu sehraje Bohemka tři mezistátní přípravné duely. V tuzemsku se fanouškům v přípravném utkání představí pouze jednou, a to při generálce v Ďolíčku v neděli 14. července. Prvoligový kolotoč se Klokanům rozjede o týden později během víkendu 20.-21. července.

ZAČÁTEK PŘÍPRAVY

Poprvé se hráči Bohemians sejdou ve čtvrtek 20. června, kdy je čekají obvyklé testy na Fakultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy. O den později jim začne dril na hřišti, v terénu i posilovně. Někdy i dvoufázový. V domácích podmínkách se budou připravovat až do pondělí 1. července.

SOUSTŘEDĚNÍ

V úterý 2. července vyrazí zelenobílá výprava na soustředění. Stejně jako minulý rok budou Bohemians mít zázemí v hotelu Grand Hotel Primus ve slovinském městečku Ptuj. Z Vršovic pojedou většinovou část cesty vlakem, následně je vyzvedne a do cílové destinace dopraví klubový autobus. Během soustředění čekají Bohemku tři zahraniční soupeři.

Ve čtvrtek 4. července bude prvním soupeřem maďarský celek Paksi FC. Klub vyznávající zelenobílé barvy zakončil uplynulou sezonu maďarské nejvyšší soutěže na druhém místě za slavným Ferencvárosi TC, čímž si vysloužil místo v kvalifikačních bojích o Evropskou ligu UEFA.

O tři dny později v neděli 7. července odehrajeme zápas s NK Lokomotiva Zagreb. Tým z hlavního města Chorvatska zůstal ve své domácí lize těsně pod pohárovými příčkami. Z pátého místa ztrácel na čtvrtou příčku znamenající účast v Evropské konferenční lize UEFA šest bodů. Oba zápasy se odehrají na území Slovinska.

K poslednímu přípravnému zápasu za hranicemi Česka se výprava Klokanů přesune v úterý odpoledne do Rakouska. Noc stráví ve Vídni, kde druhý den dopoledne změří síly s místní Austrií. Austria Wien sice v rakouské Bundeslize skončila kvůli horším vzájemným zápasům se stejným bodovým ziskem za městským rivalem Rapidem a kvůli tomu hrála skupinu o udržení, ovšem v následném play off o Konferenční ligu dokázala uspět a na úkor pátého Hardbergu si zahraje evropské poháry. S pořádající agenturou jednáme o možnosti, zda bude utkání v tréninkovém centru Austrie otevřené pro veřejnost.

GENERÁLKA V ĎOLÍČKU

Po utkání ve Vídni se Bohemians vrátí rovnou do hlavního města Česka, kde je čeká poslední prověrka před novým prvoligovým ročníkem. K té dojde v neděli 14. července v Ďolíčku, soupeřem bude slovenský AS Trenčín. Utkání jako takové začne v 16 hodin, před i po utkání chystáme doprovodný program, o kterém budeme informovat samostatně během června. Na utkání bude vstup zdarma pro nové permanentkáře a děti do 150 cm, ostatní zaplatí za celodenní program 100 Kč.

Los ligy proběhne 20. června.