Úvodní foto

06.06.2024

Ostatní

Nové webové stránky

Vítáme vás na nových webových stránkách Bohemians Praha 1905. Změna reflektuje požadavky dnešního digitálního světa a přinese klubu i jeho fanouškům nové funkcionality, které posunou komunikaci i ticketing o krok vpřed. V následujících odstavcích vám přiblížíme pozadí této změny.

Ke změně webových stránek jsme přistoupili, abychom udrželi krok s ostatními a nabídli fanouškům Bohemians servis, který je dnes již standardem.

Vývoj webu

Od samého počátku až do dnešních dnů se o vývoj, provoz a správu webových stránek Bohemians starali především vynikající programátoři a fanoušci Bohemky Antonín Jelínek a Roman Enderst. Vzhledem k potřebám volných kapacit pro vývoj webu jsme se rozhodli v průběhu loňského roku přistoupit ke změně. Důvod je jednoduchý, i přes vynikající práci výše zmíněných pánů jsme došli do situace, kdy jejich časové možnosti dosáhly určitých limitů.

Diskuzní fórum

Velmi citlivé téma pro nás je diskuzní fórum. Jeho zrušení nepřipadalo v úvahu, jak ve virtuálním prostoru nedávno zaznělo. Hledali jsme řešení, které by jeho uživatelé prakticky vůbec nepocítili. Důležité pro nás bylo zachování uživatelských účtů i celé historie fóra a uživatelského prostředí, na které jsou především starší fanoušci aktivní na fóru zvyklí. Zakomponování do nového webu na zcela jiné platformě by bylo jen velmi těžce proveditelné, se zachováním vzhledu současného nemožné. Stáli jsme před rozhodnutím vytvořit fórum nové a prázdné, nebo najít jiné řešení. Nejprve jsme nabídli správu fóra Družstvu fanoušků Bohemians, které nabídku nepřijalo. Proto jsme se rozhodli jít cestou samostatně stojícího fóra, ale stále na klubové doméně. Z webu na fórum i zpět se dostanete jedním kliknutím, neznamená to pro vás žádnou změnu.

Mobilní aplikace

Hlavním důvodem změny je prostředí připravené pro mobilní aplikaci, kterou uvedeme na trh v nejbližších dnech a která v reálném čase přinese fanouškům aktuální zprávy z klubu stejně jako web. Bonusem je výrazně jednodušší práce s ticketingem. Do aplikace bude možné přihlásit se uživatelským účtem Ticketportalu a zakoupit vstupenky i permanentky na pár kliknutí. Vstupenky i permanentky pak budete mít v aplikaci připravené i na vaši cestu na utkání, u vstupu na stadion jen ukážete mobil. Pro permanentkáře nabídne aplikace velmi pohodlnou možnost svou permanentku na vybrané utkání elektronicky propůjčit či místo uvolnit do dalšího prodeje. V aplikaci pak najdete také zápasy Klokanů, které si jednoduše naimportujete do svého kalendáře v telefonu. K dispozici bude také e-shop.

Poděkování

Tondovi a Romanovi bychom rádi na tomto místě poděkovali za dlouhé roky skvělé práce pro fanoušky a později klub právě na poli webových stránek. Virtuální Ďolíček se díky Tondovi objevil v internetovém prostoru již v roce 1996 a patří tak k vůbec nejstarším sportovním stránkám u nás. Určitým způsobem ovšem tato spolupráce bude i nadále pokračovat. Jejich dlouholetou práci nechceme jen tak zahodit, proto původní web bude i nadále sloužit jako archiv všeho, co se na něm dosud objevilo. Najdete ho ZDE. Tondo a Romane, děkujeme!

Nový provozovatel webu

Z výběrového řízení vzešla jako nejlepší varianta společnost eSports, která patří ke špičce ve vývoji a provozování sportovních webů v Česku, ať už jde o fotbal či hokej. Nová platforma nabídne i několik menších vylepšení. Od nového prostředí si slibujeme lepší uživatelskou orientaci, více hlavních článků má za úkol zajistit, aby důležitá zpráva pro fanoušky brzy na webu nezapadla do míst, kde ji složitě přečtou. Kromě mobilní aplikace připravujeme pro fanoušky Klokanů i zcela nový online shop.

Nové webové stránky budou ještě nadále testovány i v ostrém provozu. Najdete-li zásadní funkční chybu, informujte nás prosím na e-mail dotazy@bohemians1905.cz.