Úvodní foto

15.06.2024

Novinka

Köstl na Slovensko, Čermák do Bohemians

Další dvě změny hlásí před startem letní přípravy soupiska Klokanů. Po pěti letech se rozhodl změnit působiště obránce Daniel Köstl. Naopak do Ďolíčku se po jedné sezoně vrací Aleš Čermák.

Daniel Köstl

Dlouholetý obránce Klokanů přišel do Bohemky na začátku sezony 2019/2020 a hned se zařadil do základní sestavy. Fanouškům utkvěl v paměti vyloučením hned v prvním utkání na půdě Jablonce, za který v té době válel Jan Matoušek. Během pěti let si Daniel v Bohemians zahrál 136 prvoligových zápasů. V rámci FORTUNA:LIGY se pětkrát radoval ze vstřeleného gólu, jeden zásah přidal také v baráži s Opavou v roce 2022. Po pěti sezonách v našem dresu zvolil i přes platnou smlouvu změnu fotbalového prostředí a klub jeho rozhodnutí vyšel vstříc.

Od nového ročníku bude Daniel Köstl nosit dres MFK Ružomberok, kde před lety jeho bratr Jaroslav, současný asistent trenéra české reprezentace, působil jako sportovní ředitel. Ružomberok si díky vítězství v domácím poháru Slovnaft Cup zahraje evropské poháry. "Danovi jsme nabídli prodloužení jeho smlouvy, která měla vypršet za rok. On však přišel s přáním z Bohemky odejít a zkusit novou výzvu. Vyšli jsme mu vstříc a za jeho práci odvedenou v Ďolíčku se mu sluší poděkovat," řekl k aktuálnímu odchodu sportovní ředitel Bohemians Miroslav Držmíšek.

Dane, děkujeme za vše a držíme Ti palce v novém angažmá.

Aleš Čermák

Po roce se do Vršovic vrací záložník Aleš Čermák. Ten už u Botiče hostoval během jara 2023, kdy se Bohemka kvalifikovala do Konferenční ligy. Tehdy zvládl pouhých 5 zápasů a vinou zranění další v zelenobílém dresu nepřidal. I tak se stihl v lize dvakrát gólově prosadit. Po sezoně zamířil do DAC Dunajská Streda.

Ve slovenské nejvyšší soutěži odehrál 12 zápasů a připsal si dva góly a dvě asistence. Dařilo se mu také v poháru Slovnaft Cup, kde ve třech utkáních nastoupil celkem sice jen na 64 minut, ale stihl vstřelit tři góly a na jeden další přihrál. V Ďolíčku podepsal jako volný hráč smlouvu na jednu sezonu.

Vítej zpátky, ať se Ti daří!