Úvodní foto

18.06.2024

Novinka

Erik Prekop přestupuje do Baníku

Nejlepší střelec Klokanů z posledního ročníku FORTUNA:LIGY mění klub. Slovenský útočník po dvou sezonách v zelenobílém dresu přestupuje do Baníku Ostrava.

Na začátku září 2022 probíhal poslední den přestupního období, když Bohemians s Hradcem Králové provedli hráčskou výměnu. K Votrokům zamířil Matěj Koubek, opačným směrem do Prahy se stěhoval slovenský útočník Erik Prekop. Ten po dvou sezonách ve Vršovicích míří opět na východ, ovšem až do Slezska. Od nové sezony bude oblékat dres ostravského Baníku, kam odchází na přestup.

Za Klokany nastoupil v lize do 55 zápasů a zaznamenal 13 gólů. V loňské sezoně byl nejlepším střelcem našeho klubu s osmi zásahy. Dalších pět gólů během svého působení v Bohemians připravil pro své spoluhráče. S Bohemkou si zahrál i Konferenční ligu, kde nastoupil v obou zápasech. "Erik od nás také dostal nabídku na prodloužení smlouvy, ale plně rozumíme jeho přání posouvat se v kariéře dále," řekl sportovní ředitel Bohemky Miroslav Držmíšek.

Během vršovické štace se díky své zarputilosti a bojovnosti stal šestadvacetiletý fotbalista oblíbencem fanoušků. Za své sportovní výkony zaslouženě získal i pozvánku do národního týmu Slovenska.

Fanouškům Bohemians posílá sám Erik následující vzkaz: "Ahoj Klokani, touto cestou bych se s vámi chtěl rozloučit a v neposlední řadě vám hlavně poděkovat za neskutečnou podporu, kterou jsem od vás cítil v každém utkání. Nesmírně si toho vážím a vážit si toho budu i nadále, protože to není vždy samozřejmostí. Patří vám jedno velké díky. A proto v tom pokračujte a povzbuzujte kluky i nadále, protože Bohemka si to jednoznačně zaslouží. Ahoj!"

Preky ďakujem, nech sa ti darí!