Úvodní foto

20.06.2024

Novinka

Puško, díky!

Po pěti a půl letech odchází z Ďolíčku útočník David Puškáč, který se stal nově hráčem Jablonce. Davidův odchod byl známý už v průběhu jarní části sezony, nyní k němu dochází i formálně.

V lednu roku 2019 doplnil tým trenéra Martina Haška na soustředění v Turecku útočník David Puškáč. Na startu jarní části už pomáhal Klokanům se záchranou prvoligové příslušnosti. V Ďolíčku nakonec nasbíral porci 123 zápasů, které přidal k předešlým jedenácti za Opavu. Do tabulky střelců si zapsal pětadvacet gólů. Sedm startů za Bohemians nasbíral i v domácím poháru. Na jaře 2022 přiblížil rychlou brankou Klokany k semifinále v duelu s Hradcem, ale Bohemka nakonec vedení neudržela.

Premiérový (ne)gól

První "gól" vsítil Puškáč při bitvě se Slavií a hned zařadil do své kariéry kontroverzní moment. Po souboji před brankou Bohemians vyrazili Zelenobílí kupředu. Vaníček se blýskl krásným sólem před hlavní tribunou, odkud nabídl míč právě Puškáčovi, který střelou k levé tyči rozjásal Ďolíček svou premiérovou trefou. Radost V Ďolíčku zanedlouho vystřídal smutek, protože VAR branku odvolal a navrch následovala i penalta pro Slavii za předchozí souboj. Na opravdovou první regulérní branku za Bohemians si tak Puškáč musel ještě počkat.

Asistence „záchrany“

Svůj první produktivní příspěvek v dresu Klokanů si David Puškáč schoval na ten nejdůležitější moment. Při duelu posledního kola Skupiny o záchranu se Bohemka doma utkala s Opavou. V Ďolíčku běžela už čtvrtá minuta nastavení a Slezané vedli o jednu branku, čímž posílali Zelenobílé do baráže. Jenže přišel ještě poslední nákop z kopačky Martina Dostála. Kousek před šestnáctkou Puškáč prodloužil hlavou míč za sebe pro Jindřiška. Kapitán Bohemians napřáhl levačkou ke střele, která u pravé tyče rozvlnila síť a spustila radostnou euforii v ochozech. Bohemka se tímto gólem definitivně zachránila.

Čtyři góly Karviné

Téměř o tři roky později se Klokani nacházeli v podobné situaci, ovšem s tím rozdílem, že baráži nyní neunikli. Na závěr Skupiny o záchranu si zlepšili sebevědomí do barážového dvojzápasu s Opavou. Do Vršovic přijela poslední Karviná s jistotou sestupu o patro níž. Zápas ve svou vlastní show proměnil právě útočník David Puškáč, který nasázel do sítě soupeře čtyři branky během dvaapadesáti minut. Shodou okolností právě v ten den slavil Puškáč i své devětadvacáté narozeniny. Krásný dárek si tak nadělil sám.

Davide, děkujeme za vše, co jsi pro Bohemku udělal. Ať se Ti daří!