Úvodní foto

02.07.2024

Novinka

Klokani vyrazili na soustředění

Zelenobílá výprava dnes před osmou hodinou ranní vyrazila z Ďolíčku na letní přípravný kemp. Stejně jako vloni najdou Klokani zázemí ve slovinském městě Ptuj.

Na letním soustředění stráví Bohemians devět dnů a odehrají tři přípravná utkání. Stejně jako v minulém roce bude jejich základnou Grand Hotel Primus ve městě Ptuj. Tréninkové hřiště je od hotelu asi 8 km daleko v obci Kidričevo. Ptuj je vůbec nejstarší slovinské město, zároveň jde o město lázeňské. Dva zápasy sehrají Klokani zde, třetí po cestě domů ve Vídni.

Z Ďolíčku vyrazili hráči vlakem do rakouského Grazu, kde čekal klubový autobus. Do hotelu výprava přijela chvilku před půl šestou odpoledne. Tým se ubytoval a před šestou hodinou proběhl první mítink, kde trenér Veselý se svým realizačním týmem nastínil program soustředění. Hned zítra se Bohemka vydá na hřiště, odpoledne čeká druhá fáze v posilovně. První přípravné utkání se bude hrát ve čtvrtek.

Na soustředění odcestovalo celkem šestadvacet hráčů včetně čtyř brankářů. Trojici gólmanů doplnil osmnáctiletý Jakub Kerbach, který v poslední sezoně hájil branku dorostu U19. Až v Ptuji se k výpravě připojil Milan Ristovski, který měl kvůli reprezentačním povinnostem po konci sezony o něco delší dovolenou a z domovské Severní Makedonie zamířil přímo do Slovinska. Naopak na soustředění chybí ze zdravotních důvodů Martin Hála a Denis Vala.

PŘÍPRAVNÁ UTKÁNÍ
Paksi FC vs. Bohemiansčtvrtek 4. července 202417:30Ptuj
Lokomotiva Záhřeb vs. Bohemiansneděle 7. července 202417:30Ptuj
Austria Vídeň vs. Bohemians
středa 10. července 202411:00Vídeň