Úvodní foto

12.07.2024

Novinka

Grand Opening: Představení interpretů

Nedělní program Grand Openingu v Ďolíčku oživí živá hudba. V tomto článku vám představíme vystupující kapelu Plus a rappera Resta.

Ďolíček Fest: Grand Opening se ve Vršovicích uskuteční už v neděli od 13 hodin. Sportovním vrcholem programu bude generálka na Chance Ligu s Trenčínem a večer program uzavře headliner Rest se svou rap show. Během odpoledne si můžete v Ďolíčku užít také fanzónu a po utkání velkou autogramiádu.

Rest

Rest se přes počáteční rapové projekty a pokusy dostal do širšího povědomí veřejnosti hlavně díky freestyle battlům, kde jistou dobu patřil k absolutní domácí špičce. Dalším logickým krokem bylo nahrání vlastní desky, k čemuž došlo v roce 2010, kdy vyšla deska Premiéra v kolaboraci Rest & DJ Fatte. Díky perfektní kombinaci beatů, rapu a témat zaznamenala deska obrovský úspěch a z Resta se tak v podstatě “přes noc” stal jeden z předních českých rapových interpretů.

O tři roky později, v říjnu 2013, se k Premiéře přidala deska Střepy, opět ve dvojici Rest & DJ Fatte. Střepy začínají přesně tam, kde skončila Premiéra a dají se tak beatově i lyricky považovat za pokračování prvního alba.

Po delší pauze ve vydávání, kdy Rest především rozdával featuringy a věnoval se koncertování, vyšla v dubnu 2018 jeho třetí deska Restart, tentokrát už jako sólo s hudbou od mnoha předních CZ/SK producentů. Na albu se v textech silně odráží změny v Restově životě a jeho tvorba i sdělení se posouvá výrazně jinam, než na předchozích albech.

Na čtvrté Restovo album si fanoušci museli počkat dlouhé čtyři roky až do podzimu 2022, kdy Rest společně s DJ Wichem vypustili své album s názvem Tlak. Opět se jednalo o trefu “do černého” a deska sklidila velký ohlas jak na streamovacích platformách a YouTube, tak i na festivalech a v klubech.

Restův nejnovější projekt nese název A)TÝM a tvoří ho dohromady se svým někdejším rapovým vzorem, legendou Katem z Prago Union (dříve známý jako Deph, člen legendárních Chaozz). Společná deska vyšla v květnu 2024 a zaznamenala opět značný úspěch, zejména mezi příznivci true schoolových beats & bars, kterými jsou oba Adamové známí. V Ďolíčku Resta doprovodí jeho dvorní DJ AKA.

Kapela Plus

Založili ji spolužáci z benešovského gymnázia po maturitě v roce 2022 s ambicí pobavit kamarády, ovšem postupem času začala skupina pravidelně hrát na veřejných akcích a pořádat dokonce i vlastní koncerty. A tím, že má v repertoáru kromě vlastní tvorby i mnoho převzatých českých písní napříč žánry, tak vystupuje i na soukromých akcích. V Ďolíčku kapelu v rámci Grand Openingu uslyšíme zahrát hned dvakrát.

Program Grand Opening

  • 13:00 Otevření stadionu a start fanzóny
  • 14:15 Kapela Plus
  • 15:00 Představení nových dresů Bohemians
  • 16:00 Přípravný zápas Bohemians vs. Trenčín
  • 18:15 Kapela Plus
  • 18:30 Autogramiáda A týmu
  • 19:30 Rest & DJ AKA

Vstupné

Na celý den je vstupné za pouhých 100 Kč. Zdarma mají vstup děti do 150 cm a také permanentkáři na nadcházející sezonu 2024/2025.

Fanzóna

V rámci fanzóny najdete atrakce jako je rychlost střelby fotbalového míče, rodeo míč a nafukovací skákací hrad pro děti. Nad rámec běžného stadionového občerstvení bude k dispozici food truck s mexickým jídlem a speciální kávový stánek i s něčím sladkým na zub. Otevřený bude samozřejmě také klubový fanshop na ochozu hlavní tribuny.

Permanentky v prodeji

Během Grand Openingu bude možné zakoupit novou permanentku. Prodej bude probíhat od 13 do 20 hodin v press centru vedle vchodu do zázemí stadionu.