Úvodní foto

16.07.2024

Novinka

V úterý proběhla tisková konference před startem ligy

V úterý po obědě se v Ďolíčku začali scházet zástupci médií, neboť na 14. hodinu byla naplánována tradiční tisková konference. Téměř hodinu trvajícího setkání se zúčastnili i kluboví zástupci Dariusz Jakubowicz, Miroslav Držmíšek, Jaroslav Veselý a Václav Drchal.

Krátce po druhé hodině se po přivítání všech přítomných zhostil slova předseda představenstva Dariusz Jakubowicz, aby prozradil aktuální dění kolem stadionu Ďolíček: Město dokončilo odhad nájmu, což byl poslední bod, který chyběl. Současně probíhají jednání s panem architektem o podobě stadionu. Lokalitu chceme využít v maximální možné míře."

Sportovní ředitel Miroslav Držmíšek okomentoval letní pohyby v kádru Bohemians: Pohybů je víc, než tomu bylo dříve zvykem. Hlavní důvod byl, že jsme přestali dávat góly. Odchodů bylo celkem osm, ale sedm z nich bylo z té ofenzivní části. Sáhli jsme k obměně té útočné vozby. Vyjmou Dominika Pleštila jsme přivedli hráče, kteří už u nás působili. Z hostování se vrátil Vladimír Zeman, dále přišli Čermák, Drchal a Yusuf. Vrátil se nám po dlouhém zranění i Vojta Novák."

Hlavní trenér Jaroslav Veselý přidal také pár slov v přestupové politice: Zdánlivě přišlo méně hráčů, ale uzdravili se nám Novák, Smrž a Jánoš. To jsou další kluci, s nimiž jsme nemohli v minulé sezoně počítat. Kabinu jsme chtěli provětrat a jít cestou kvality."

Dále přešel lodivod Bohemky k hodnocení přípravy: Vrátili jsme se k modelu, který jsme aplikovali dva roky zpět. Vloni to nebylo možné kvůli startu v evropských pohárech. Se současným stavem kádru je pro nás lepší první dva týdny přípravy nehrát. Ve Slovinsku jsme byli už podruhé a znali tamní prostředí. Znovu jsme měli skvělé tréninkové hřiště, kvalitní regeneraci, jen ta cesta je poněkud dlouhá."

Slovo dostal také přítomný útočník Václav Drchal: S trenérem Veselým jsem byl v kontaktu. Po společné debatě jsme se shodli, že by bylo fajn znovu spolupracovat. V přípravě je dobré dát gól co nejdříve. Nevyplatí se však ji přeceňovat, o body se bude hrát až o víkendu."


Tiskovou konferenci jsme vysílali živě na Youtube. Celý záznam si můžete přehrát i nyní.