Úvodní foto

29.07.2024

Novinka

Autor:

Jan Strýhal

Béčko v přípravě odcestovalo na soustředění

B tým začal přípravu na začátku července. Pod vedením hlavního trenéra Dalibora Slezáka odehráli Zelenobílí už čtyři přípravná utkání. Závěr letní přípravy stráví na soustředění, k němuž pocestují na sever Čech a představí se na půdě Ústí nad Labem.

Klokani zahájili letní přípravu na začátku července. Trenér Dalibor Slezák měl od jejího začátku k dispozici celkem 24 hráčů. Stejně jako každý rok, tak i letos mohl kouč Klokanů přivítat v týmu nové členy, kteří ještě v minulé sezoně bojovali o postup za U19. Většina hráčů, která v minulé sezoně ještě za B tým nastupovala, si další starty za Bohemians nepřipíše. Bližší výčet odchodů najdete níže. Do nové sezony vstoupí Bohemians s výrazně obměněným kádrem.

Po posledním zápase se svými, nyní již bývalými, spoluhráči rozloučil Radek Lehovec, kterému v Ďolíčku skončila smlouva. Nyní už nastupuje ve druhé lize v barvách Prostějova. Obránce Ondřej Damašek zamířil do třetiligového Baníku Most-Souš. Tam se potkal s Lukášem Marhoulem, jenž ještě v podzimní části loňského ročníku nastupoval za Bohemku, ale v zimě odešel právě na sever Čech. Univerzál Jan Koutský absolvoval dosavadní přípravné období v Chlumci nad Cidlinou. Záložník Tomáš Bělaška zamířil na Motorlet, který nově povedou jako trenéři Roman Bednář s Jakubem Krištofkem, kteří působili relativně nedávno i u mládeže Bohemians. Dále už v B týmu nepůsobí David Havránek, David Nekvasil, Antonín Pluhař a Matěj Skořepa.

V rámci přípravných zápasů narazili doposud Bohemians na dva třetiligové celky, jeden divizní a přeborový. Porazit dokázali Klokani východočeské Živanice (3:1) i Pardubice B (1:0). Minulou středu se Bohemka představila také v Uhříněvsi, kde remizovala s divizní Hřebčí (2:2), za kterou hraje i Jakub Podaný, bývalý hráč Bohemians. Pouze s modelovým utkáním se museli Zelenobílí spokojit o tomto víkendu, neboť ze strany soupeře byl zápas na poslední chvíli zrušen. V úterý večer se svěřenci trenéra Slezáka utkali s přeborovými Střešovicemi, jimž nastříleli hned devět branek.

Na přelomu prázdnin už se Bohemians vydali chystat na novou sezonu mimo hlavní město. Ve středu ráno odcestovali v počtu dvaceti hráčů do Modré u Děčína, kde využijí místního fotbalového areálu. Na severu Čech setrvá Bohemka až do soboty, kdy přípravu zakončí závěrečný zápas. K němu Pražané nastoupí na půdě ambiciózního Ústí nad Labem. S týmem neodcestovali zranění Matyáš Braný s Danielem Salačem. Dále si povinnosti u A týmu plní David Bartek. Později se k týmu připojí ještě Alexander Bui.

Soupiska Bohemians na letní soustředění

Brankáři: Jakub Kerbach, Marcel Procházka (dorost U19)

Obránci: Adam Bárta, Radek Janovský, Jakub Kratochvíl, Kristián Koval, Jakub Müller, Josef Petrouš, Matěj Šurýn, Daniel Veselý

Záložníci: Martin Doležal, Darek Farkaš, Oleksandr Koval, Oliver Mikuda, Denis Pomahač, Michael Ředina, Denis Vokrouhlík

Útočníci: Tomáš Liška, Matyáš Nechvátal